Vastag fűtéscső le lett redukálva vékonyra és nem forog a víz a vékony csövekben? Mi az oka?
A víz nyilván a kisebb ellenállás felé, azaz a vastagabb régi csövön fog áramlani. A "mecsapolás" nem jó módszer, ez az egész el van fuserálva, ahogy értem.
Így néz ki sematikusan?
Keringetőszivattyú a 3. fokozatban van?
Légtelenítettél?
Csapok alul felül teljesen nyitva vannak?
Radiátor új? Nincs eldugulva?
Mindenképp az a baj amit már előttem is írtak, hogy a kisebb keresztmetszetű csövön kevesebb víz áramlik át.
Én a helyedbe a nyomó ágra tenném a keringetést és ha jól értettem van már 2 szivattyúd a vastagabb csövekre tenném az egyiket a vékonyabbakra a másikat. Ha szabályozható a szivattyúd akkor ezzel is lehet állítani hova mennyi víz menjen.
Ha egy szivattyúd van mégis akkor le kell folytani a vastagabb részt, hogy kiegyenlítsd a különbséget, ez azonban lehet, hogy rontja annak a résznek a hatásfokát.
Ami még problémás , hogy a padlóba nem vezetünk sosem olyan meleg vizet mint a radiátorba. Ezt keverőszeleppel, hőcserélővel szokás megoldani, de láttam olyat is ahol a radiátor visszatérőjét vitték a padlóba. Javaslom te is ezek közül válassz, mert a direkt betáp nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!