Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Edényeken teflon sérülést...

Edényeken teflon sérülést lehet javítani?

Figyelt kérdés
Kenyérsütőm lapátjáról lekopott a teflon. Emiatt tapad hozzá az anyag. Külön kapni nem lehet, de ezért még nem kellene újat venni...van valami megoldás?

2012. dec. 15. 10:29
1 2
 1/11 EagleHUN ***** válasza:
43%

Nálad is?

Szerintem nem lehet javítani, de gondoltam már ár hogy lehet teflon szalagot venni és azzal körbetekerni elvileg. Csak akkor lehet hogy a szalag szélénél levő bordába meg a gyűrődéseibe fog bele "ragadni" a tészta.

Engem annyira nem zavar akkor szedem ki belőle a lapátot amikor már majdnem elfogyott a kenyér.

2012. dec. 15. 10:57
 2/11 gomzoli ***** válasza:
82%
Szerintem sajnos nem lehet a sérült teflonbevonatot javítani.
2012. dec. 15. 11:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
[link] Érdeklődj itt, nagyon sokféle alkatrészük van, hátha...Nagyon segítőkészek.
2012. dec. 15. 11:23
 4/11 anonim válasza:
100%

Szia,

lehet kenyérsütőhöz lapátot venni, a Tescoban láttam nemrég.

Magdi

2012. dec. 15. 12:05
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is lehet a nagyobb áruházakban venni hozzá.
2012. dec. 15. 16:16
 6/11 A kérdező kommentje:

1-es. A teflonszalag nem jó trükk. Lenne egy megoldás, az utolsó dagasztás után kivenni a lapátot. Ez viszont elég gyűgös dolog. Résen kell lenni, turkálni a masszában, stb...

Ha bennemarad, a sütés utáni kivételnél egy nagy lyukat szakít ki a ráragadt kenyérrel.

3-as! Köszönöm a linket, átböngészem!

4-es. Kedves Magdi! Sajnos a gyártók trükköznek, ahány féle annyi méretű. De meg fogom nézni, hátha megoldható. Köszönöm!

Köszönöm a hozzászólásokat!

2012. dec. 15. 17:31
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

Én minden teflonos edényt kidobtam.

A sérült teflon rendkívül mérgező, rákkeltő.

Hasonlatképpen annyira, mintha egy reggeli egy év bagózásának felelne meg.

Minden serpenyőm vas, króm és rozsdamentes.

Azok sokkal kevésbé veszélyesek.

Néha leragad, de kisikálom.

A bátyám vegyészmérnök, beszélgettem vele, náluk sincs.

A legelső helyen áll a rákkeltő anyagok listáján a sérült teflon. A benzolszármazékok messze utána vannak.

Szerintem hajintsd ki.

2012. dec. 15. 17:55
 8/11 A kérdező kommentje:
A kenyérsütő gépek tartálya és keverőlapátja minden típusnál teflon bevonatú. 1500-2000Ft a fentebb ajánlott linken egy lapát. ezért még nem kellene kidobni egy 20-25000Ft-os gépet. Annyira jól nem megy még.
2012. dec. 15. 21:46
 9/11 gomzoli ***** válasza:
85%

kedves 7-es! dec. 21. meg világvége, ugye?

A "sérült" teflon a "legrákkeltőbb" a halállistádon? Durva. Meg is borzongtam. Kár, hogy este sötét van, mert így nem láthatom, hogy még a nap is furcsán süt.

Láttam azt a tévéműsort a kísérleteivel, amire ez az unatkozó háziasszonyok által szívesen emlegetett mendemonda épül. Abban egy "noname" márkájú 1000 ft-os teflonszerű bevonattal ellátott serpenyőt hevítettek üresen 300 fokig (amire normál sütés közben soha nem kerül sor), és ekkor komoly arccal, hátgerincet borzongató sejtelmességgel megállapították, hogy a füstölgő serpenyő bizony rákkeltő anyagokat "okád" ki magából. FÉLELMETES volt.

Csak utóiratnak még annyit, a DuPont vegyészmérnökei ugyan a bátyádénál kacatabb diplomával, és persze töredék mennyiségű szakmai tudásukkal sajnos a feltalálás és kísérletezés során nem jutottak el a felismerések olyan fokára, mint Ő, így az őket ellenőrző számtalan intézet kutatóival együtt még nem ismerték fel az emberéletet ilyen mértékben veszélyeztető hatását. Döbbenetes. Lehet, hogy publikálnotok kellene ezt a leleplezést, világszerte sokmillió ember életét menthetnétek meg. De most komolyan...

2012. dec. 16. 00:03
 10/11 anonim ***** válasza:
84%

Szia gomzoli!

Szerintem mindenki tudja, de sajnos mire megtudták, már elterjedt.

Azóta megy a biznisz, és jó is a teflon, zsíradék nélkül prímán lehet sütni, főzni.

A mérnökök mindennel próbálkoznak, jelezni a piros folttal, hogy bomlik a teflon, megérett a kidobásra az edény.

Egyébként a világban számtalan hasonló jelenség van, volt és lesz is.

A régi rómaiak imádták a friss vizet, de vízvezetékeikkel a korai halált vitték be házaikba, az ólom alkalmazásával.

Más hasonló példa is van, és azt minden gyártó mondja, hogy a teflon, ha már kopik, bomlik, nagyon is veszélyes.

Gúnyolódásod nem bánt engem, sőt, mosolyra fakaszt.

Ha kedved tartja, süssél, főzzél megbomlott műanyagos edényben, akár hypoval is meglocsolhatod a reggelit, vagy ízesítheted arzénnal, káliumcianiddal.

Sérült teflont szerintem ne javítgass, hajintsd ki, ha kedves az életed...

2012. dec. 16. 06:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!