Edényeken teflon sérülést lehet javítani?





Nálad is?
Szerintem nem lehet javítani, de gondoltam már ár hogy lehet teflon szalagot venni és azzal körbetekerni elvileg. Csak akkor lehet hogy a szalag szélénél levő bordába meg a gyűrődéseibe fog bele "ragadni" a tészta.
Engem annyira nem zavar akkor szedem ki belőle a lapátot amikor már majdnem elfogyott a kenyér.










Szia,
lehet kenyérsütőhöz lapátot venni, a Tescoban láttam nemrég.
Magdi





1-es. A teflonszalag nem jó trükk. Lenne egy megoldás, az utolsó dagasztás után kivenni a lapátot. Ez viszont elég gyűgös dolog. Résen kell lenni, turkálni a masszában, stb...
Ha bennemarad, a sütés utáni kivételnél egy nagy lyukat szakít ki a ráragadt kenyérrel.
3-as! Köszönöm a linket, átböngészem!
4-es. Kedves Magdi! Sajnos a gyártók trükköznek, ahány féle annyi méretű. De meg fogom nézni, hátha megoldható. Köszönöm!
Köszönöm a hozzászólásokat!





Én minden teflonos edényt kidobtam.
A sérült teflon rendkívül mérgező, rákkeltő.
Hasonlatképpen annyira, mintha egy reggeli egy év bagózásának felelne meg.
Minden serpenyőm vas, króm és rozsdamentes.
Azok sokkal kevésbé veszélyesek.
Néha leragad, de kisikálom.
A bátyám vegyészmérnök, beszélgettem vele, náluk sincs.
A legelső helyen áll a rákkeltő anyagok listáján a sérült teflon. A benzolszármazékok messze utána vannak.
Szerintem hajintsd ki.





kedves 7-es! dec. 21. meg világvége, ugye?
A "sérült" teflon a "legrákkeltőbb" a halállistádon? Durva. Meg is borzongtam. Kár, hogy este sötét van, mert így nem láthatom, hogy még a nap is furcsán süt.
Láttam azt a tévéműsort a kísérleteivel, amire ez az unatkozó háziasszonyok által szívesen emlegetett mendemonda épül. Abban egy "noname" márkájú 1000 ft-os teflonszerű bevonattal ellátott serpenyőt hevítettek üresen 300 fokig (amire normál sütés közben soha nem kerül sor), és ekkor komoly arccal, hátgerincet borzongató sejtelmességgel megállapították, hogy a füstölgő serpenyő bizony rákkeltő anyagokat "okád" ki magából. FÉLELMETES volt.
Csak utóiratnak még annyit, a DuPont vegyészmérnökei ugyan a bátyádénál kacatabb diplomával, és persze töredék mennyiségű szakmai tudásukkal sajnos a feltalálás és kísérletezés során nem jutottak el a felismerések olyan fokára, mint Ő, így az őket ellenőrző számtalan intézet kutatóival együtt még nem ismerték fel az emberéletet ilyen mértékben veszélyeztető hatását. Döbbenetes. Lehet, hogy publikálnotok kellene ezt a leleplezést, világszerte sokmillió ember életét menthetnétek meg. De most komolyan...





Szia gomzoli!
Szerintem mindenki tudja, de sajnos mire megtudták, már elterjedt.
Azóta megy a biznisz, és jó is a teflon, zsíradék nélkül prímán lehet sütni, főzni.
A mérnökök mindennel próbálkoznak, jelezni a piros folttal, hogy bomlik a teflon, megérett a kidobásra az edény.
Egyébként a világban számtalan hasonló jelenség van, volt és lesz is.
A régi rómaiak imádták a friss vizet, de vízvezetékeikkel a korai halált vitték be házaikba, az ólom alkalmazásával.
Más hasonló példa is van, és azt minden gyártó mondja, hogy a teflon, ha már kopik, bomlik, nagyon is veszélyes.
Gúnyolódásod nem bánt engem, sőt, mosolyra fakaszt.
Ha kedved tartja, süssél, főzzél megbomlott műanyagos edényben, akár hypoval is meglocsolhatod a reggelit, vagy ízesítheted arzénnal, káliumcianiddal.
Sérült teflont szerintem ne javítgass, hajintsd ki, ha kedves az életed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!