Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehetne a cserépkályháb...

Hogyan lehetne a cserépkályhába bekészített fát meggyújtani "távvezérléssel"?

Figyelt kérdés

Tehát: Mielőtt felébredünk előtte pl. 1 órával...de nem is ez a lényeg.

Milyen szerkezet,elektronika,stb lenne képes az ujjnyi vastag gyújtóst lángra lobbantani úgy,hogy ez minden reggel(hajnalban)ismételhető legyen?

2012. dec. 12. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi lenne, ha délután fűtenétek? Én mikor hazaérek háromkor, akkor szoktam begyujtani a kályhába. Másnapig tartja a meleget, és reggel is mikor kelünk finom meleg van.
2012. dec. 12. 14:47
 2/8 Zsolt75 ***** válasza:
100%

Nem semmi ötleteid vannak... Irónikusan azt válaszolnál , hoyg ez csak időzített bombával megoldható, de ezzel a válasszal nem mész semmire.

Én azt gondolom , hogy ez a folyamat házilagosan nem kivitelezhető.

Szomorú dolog , hogy odajutottunk , hogy az automata gázfűtés ma már olyan drága, hogy szinte kifizethetetlen és sokan visszafejlődtünk a vaskályhához (vagy cseréphez)

Én is kandallóval fűtök és ha nagyon hideg van és nem akarok reggel dideregve ébredni akkor éjszaka átálunk gázra...

2012. dec. 12. 16:26
 3/8 A kérdező kommentje:

Az egész csak lustaság részemről,ezért"agyalok".

Mivel már írtam valahol,Édesapám híres cserépkályhás volt itt Szegeden,így mindenütt van cserépkályha a parapetes kombikazános radiátoros fűtés mellett...így a melléképületben is.

Ez egy "nyárikonyha" jellegű rész,ahol ilyenkor a jószágok vizét melegítjük,a fagyveszélyes dolgokat tároljuk,a virágok telelnek,stb.

Ha este be is készítem a fát,reggel csak egy gátolajos csutka,és ég is...DE! Mire langyos/meleg lesz bent,eltelik egy óra is.

Néha felébredek hajnalban,lemegyek,begyújtok,2perc az egész,na ezt a felkelést+2percet akarom kiküszöbölni.

2012. dec. 12. 17:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Eddig két dolgon törpöltem,az egyik a gázkonvektorok szikráztatója...de az sem a papírt,sem a gázolajat/csutkát nem képes meggyújtani...a másik a dízelautók izzítója,az meg csak gondolati szinten volt.
2012. dec. 12. 18:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Végül is meg lehet oldani, ha hajszárító cekász huzaljából egy darabot papírra tekersz egy gyufaszállal, akkor az be fogja gyújtani. De ez a rész minden nap cserés lesz így. Cserébe elég egy kis 12v-s trafó, és egy kapcsolós óra. Meg ki kell találni, hogy jusson be a 12V a kályhába.
2012. dec. 12. 18:29
 6/8 titak ***** válasza:
100%
Nálunk hangra működik a "táviranyító": - Apuci gyújtsál már be! :D
2012. dec. 12. 21:39
 7/8 Zsolt75 ***** válasza:
Titak... nem lehet , hogy a te férjed a kérdező? :-)))
2012. dec. 13. 15:37
 8/8 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű lusta vagy.Ha pedig egy értelmes ember olvassa a kérdésed ez a reakció: http://www.youtube.com/watch?v=DmvEBJpc9VU
2012. dec. 14. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!