Hogyan lehetne a cserépkályhába bekészített fát meggyújtani "távvezérléssel"?
Tehát: Mielőtt felébredünk előtte pl. 1 órával...de nem is ez a lényeg.
Milyen szerkezet,elektronika,stb lenne képes az ujjnyi vastag gyújtóst lángra lobbantani úgy,hogy ez minden reggel(hajnalban)ismételhető legyen?
Nem semmi ötleteid vannak... Irónikusan azt válaszolnál , hoyg ez csak időzített bombával megoldható, de ezzel a válasszal nem mész semmire.
Én azt gondolom , hogy ez a folyamat házilagosan nem kivitelezhető.
Szomorú dolog , hogy odajutottunk , hogy az automata gázfűtés ma már olyan drága, hogy szinte kifizethetetlen és sokan visszafejlődtünk a vaskályhához (vagy cseréphez)
Én is kandallóval fűtök és ha nagyon hideg van és nem akarok reggel dideregve ébredni akkor éjszaka átálunk gázra...
Az egész csak lustaság részemről,ezért"agyalok".
Mivel már írtam valahol,Édesapám híres cserépkályhás volt itt Szegeden,így mindenütt van cserépkályha a parapetes kombikazános radiátoros fűtés mellett...így a melléképületben is.
Ez egy "nyárikonyha" jellegű rész,ahol ilyenkor a jószágok vizét melegítjük,a fagyveszélyes dolgokat tároljuk,a virágok telelnek,stb.
Ha este be is készítem a fát,reggel csak egy gátolajos csutka,és ég is...DE! Mire langyos/meleg lesz bent,eltelik egy óra is.
Néha felébredek hajnalban,lemegyek,begyújtok,2perc az egész,na ezt a felkelést+2percet akarom kiküszöbölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!