Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Le lehet rakni döngölt földre...

Le lehet rakni döngölt földre laminált parkettát?

Figyelt kérdés
Most egyébként hajópadló van rajta, de még nem szedtük fel, viszont ez már nagyon rossz állapotú itt ott eszi a szu is... Betonozni nem szeretnénk. Van esetleg vkinek ötlete tapasztalata?
2012. nov. 25. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem rakjátok újra hajópadlóval? Olcsóbb mint aládolgozni a lamináltnak, és sokkal szebb lesz!Bármilyen színárnyalatra pácolhatjátok és semmilyen laminált nem veszi fel a versenyt az igazi fa szépségével. Én így oldanám meg. a lamináltnál alá kell dolgozni és legnagyobb munka, hogy oldjátok meg a vízszigetelést,mert a ha nincs megoldva a laminált padlónak rövid élete lesz. Viszont a vízzárást úgy kell megoldani, hogy el tudjon párologni a víz ami alulról jön ellenkező esetben a fal veszi fel ami gondolom vályog vagy vegyes szerkezetű és tudod ha víz éri a falat akkor vizesedni kezd és szépen összedől.Szóval én vagy új hajópadlót raknék vagy a meglévőt újjítanám fel a hibás részeket újra cserélve.
2012. nov. 25. 22:12
 2/5 anonim ***** válasza:
De a hajópadlónál is azért a szigetelést figyelembe kell venni.
2012. nov. 26. 08:52
 3/5 anonim ***** válasza:

inkább új hajópadlót raknák én is.kisebb költség, kevesebb munka, és szerintem is nagyon jó.

a lamináltnál alábetonozhatsz a vízzárást is meg kell oldani, mert különben szétmálik.

százszor többet és egy fa bármilyen járófelület mint a préselt és felül műanyag laminált-amit ha felmosól, vagy nedvesség van felpereg és szétmálik.

2012. nov. 26. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Döngölt földre nem tudtok laminált padlót rakni. Néhány hónap alatt tönkremegy.

A hajópadló cseréje nagyon drága, illetve persze lerakhattok valami olcsó fenyőt, csak az annyira puha, hogy ha rálépsz pl. tűsarkú cipőben, rögtön benyomódik. Ami meg elfogadható minőségű, az már többszörösébe kerül a laminált padlónak.

Viszont a fapadlónak van egy olyan előnye, hogy újra lehet csiszolni-lakkozni. Nézzétek meg, mekkora része menthető. Ha a padló jelentős százaléka még használható, akkor csak a nagyon tönkrementeket cseréljétek ki, csiszoljátok le, kezeljétek valamilyen szúölő vegyszerrel és lakkozzátok újra. Jó eséllyel teljesen megfelelő padlót fogtok kapni elfogadható áron.

2012. nov. 26. 11:13
 5/5 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat. Talán a javítás lesz a megoldás...
2012. nov. 26. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!