Gázkazán vissza-szabályozás. Mi történik, ha a 24kW-os kazánt leszabályozzák 12 kW-ra?
Figyelt kérdés
Ezzel gáz takarítható meg vagy nem?
Vagy leszabályzás után kétszer annyi ideig fűti a vizet?
2012. nov. 20. 18:12
1/2 anonim válasza:
Nekem olyan kazánom van, hogy tág határok között forgógombbal tudom változtatni a melegvíz-, illetve a fűtés előremenő vízhőmérsékletét, és a kazán ezt "lángmodulációval" hajtja végre.
Tulajdonképpen hasonló dologról írsz te is (leszabályozzák)...
Azt tapasztaltam, hogy a helyzet az általad írottaknál rosszabb, ha lemodulálom. Háromszor annyi ideig fűti fel a vizet, jóval több gáz megy el úgy, mintha maximumon járatom.
A kazánomat akartam kímélni az alacsonyabb teljesítményen való járatással, de iszonyatos gázpocséklás.
Amúgy is egy 180 ezer forintos kazánom van, egy év alatt meg 300 ezer forint ára gázt elfűtök...
2/2 A kérdező kommentje:
Igen, értem, köszönöm.
2012. nov. 24. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!