Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gázkazán vissza-szabályozás....

Gázkazán vissza-szabályozás. Mi történik, ha a 24kW-os kazánt leszabályozzák 12 kW-ra?

Figyelt kérdés

Ezzel gáz takarítható meg vagy nem?

Vagy leszabályzás után kétszer annyi ideig fűti a vizet?

2012. nov. 20. 18:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Nekem olyan kazánom van, hogy tág határok között forgógombbal tudom változtatni a melegvíz-, illetve a fűtés előremenő vízhőmérsékletét, és a kazán ezt "lángmodulációval" hajtja végre.

Tulajdonképpen hasonló dologról írsz te is (leszabályozzák)...

Azt tapasztaltam, hogy a helyzet az általad írottaknál rosszabb, ha lemodulálom. Háromszor annyi ideig fűti fel a vizet, jóval több gáz megy el úgy, mintha maximumon járatom.

A kazánomat akartam kímélni az alacsonyabb teljesítményen való járatással, de iszonyatos gázpocséklás.

Amúgy is egy 180 ezer forintos kazánom van, egy év alatt meg 300 ezer forint ára gázt elfűtök...

2012. nov. 22. 16:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen, értem, köszönöm.
2012. nov. 24. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!