Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szárítókötelet mivel a legjobb...

Szárítókötelet mivel a legjobb falhoz rögzíteni?

Figyelt kérdés
2012. nov. 13. 21:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Minimum, 10 mm es tipli, és a hozzá tartozó kampós csavar.

[link]

2012. nov. 14. 07:05
 2/6 anonim ***** válasza:
A tizessel konyhaszekrényt szoktak felrakni. Vegyél 6-os tiplit, plusz belevaló kampót, bármelyik barkácsboltban megkapod.
2012. nov. 14. 08:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért írtam 10-est, mert azzal nem érhet meglepetés nehezebb ruháknál. Pl. egy vizes télikabát,a súlyából adódóan, úgy rántaná ki a 6-os tiplit minta sicc.

Az sosem hátrány, ha valamit túl erősre készítőnk. Kivéve a chillis babot.

2012. nov. 14. 09:14
 4/6 menta34 ***** válasza:
A 6-os csavar szakítószilárdságával semmi baj. Ami viszont fontos és nem írtátok, hogy hosszúúúú csavar kell. a 3 centis csak a vakolatot rántja ki:)
2012. nov. 14. 09:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 2x2 db hatos tipli fog 6 szárítókötelet (vízszintesen fel van tiplizve 2 db léc egymással szemközti falakra, a lécekre vannak csavarozva a kampók), a "fesztáv" 2,5 méter kb., asszony brutál tele szokta pakolni, évek óta bírja.

OK, persze, tipliminőségtől, faltól is függ.

2012. nov. 14. 09:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ, miből van a fal. Ha beton, a mütipli nem az igazi - az téglafalban a nyerő - , akkor 6-os dübelt javasolnék. Tömör téglába nagyon jó a mütipli, én mindenesetre 8-10-est használnék. Üreges téglához pedig marad a klasszikus megoldás: gipsz+fatipli. (Ha netán erre fanyalodnál, ajánlanék egy középkorból itt maradt trükköt: sokkal jobban tart a csavar, ha betekerés előtt ecetbe mártod!)
2012. nov. 17. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!