Belülről pl nikecellel vagy egyéb megfizethető dologgal házilag szigetelhető a szoba 1 vagy 2 fala? Hogyan?
Ez egyszerű fizika.
Ha a szigetelőanyag két oldalán a hőmérséklet különbség elér egy bizonyos értéket, akkor a hidegebb oldalán pára csapódhat ki (harmatpont)
Előfordulhat, hogy bepenészedik a szigetelő alatt.
Dákóbácsi valóban kissé modortalan, de majdnem teljesen igaza van. A belső hőszigetelés valóban nem a legszerencsésebb megoldás, több szempontból is. Egyrészt a mások által már említett páratechnikai dolgok miatt. Aztán ott van a burkolat kérdése, mivel takarod el, és utána hogyan rögzítesz a falra egy polcot vagy egy képet? Harmadik gond: A belső hőszigetelés minden egyes falcsatlakozásnál megszakad, és hőhidas lesz a lakás, míg külső szigetelés esetén folytonos tud lenni a vonalvezetés. Nem mellesleg értékes négyzetmétereket is veszítesz a lakásból.
Ennek ellenére vannak olyan esetek, amikor a belső hőszigetelésnek van létjogosultsága, például műemlék épületeknél, ahol a külső homlokzathoz nem nyúlhatsz, de ezek olyan kényszermegoldások.
Mindenképpen nagyon körültekintően kell eljárni, és páratechnikai számítást végezni előtte. Lehet az fog kijönni, hogy a nikecellnél jobb lenne egy kisebb páradiffúziós ellenállású anyagot alkalmazni.
A szomszéd felőli szigetelésnek én sem sok értelmét látom.
Folytatás: ha már felvetettem ilyen kérdéseket, hogy hogyan takarod el, és mivel rögzítesz rá, akkor részben meg is válaszolnám: Egy megoldás a gipszkarton borítás, amihez lehet kapni speciális tipliket. Nemes egyszerűséggel keress rá a "gipszkarton tipli" szóra. Vagy ajánlom ezt a kérdést, és a rá érkezett válaszokat: http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__2005169-p..
Szóval mindenre van megoldás, csak nem árt mindezt végiggondolni, mielőtt az ember belevág.
A fal belső szigetelése megoldható. Én is megcsináltattam egy szobában, ahol szükség volt rá. Vannak szigeteléssel foglalkozó szakemberek, érdemes megkeresni őket. Mi úgy csináltuk, hogy a belső falra6 cm üveggyapot, rá párazáró fólia, rá 12,2mm-es gipszkarton. A gipszkartont a hozzávaló fémsínnel rögzítettük. Állítólag a nikecell nem lakásba való.
A belső hőszigetelés, kizárólag kompromisszumos megoldásnak jó, de mindenképpen hasznosabb, mint a hőszigetelés teljes hiánya!
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy nem szoktam ebbe a szobába képeket meg polcokat tenni,úgyhogy ez nem gond.
Letakarásra majd kitalálok vmit.
Meg nagy a szoba,úgyhogy a felvetett problematikus pontok közül igazán a lakás utcával érintkező falának a hidegsége a legnagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!