Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fal mellett hogyan tudok...

Fal mellett hogyan tudok egy-két sor,6mm-es laminált padlóból 1cm-t levágni?

Figyelt kérdés
Valószínüleg nem lett elég dilatációs hézag hagyva, de emiatt nem szeretném felszedni az egészet. Pár sorról van csak szó. Fürészlappal?

2012. nov. 6. 12:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

miután nem akarod felszedni és úgy levágni, csak életveszélyes megoldást tudok javasolni (merthogy a fűrészlappal sem férsz hozzá ha nem szeded fel)

lehet kapni fúrótokmányba befogható körfűrész lapot ... azt befogod kézi fúrógépbe és szép okosan végigtolod a fal mellett 1 centire ... azért életveszélyes, mert ha nem erősen fogod, vagy belekap nagyon az aljzatbetonba akkor isten legyen irgalmas neked, hogy hogyan tartod meg :)

sima kézi körfűrész jó megoldás lenne, de azt legfeljebb 2,5 centire tudod a fal mellet tolni

2012. nov. 6. 12:45
 2/12 A kérdező kommentje:

köszi az ötletet!

Amúgy egy sima "tapétavágóval" is el tudom vágni, nem? Igaz, vagy 1000-szer kell átmenni rajta, de elég puha ahhoz, hogy jól vigye...

2012. nov. 6. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:
háááát ... abból lesz valami anyázás asszem :)
2012. nov. 6. 14:09
 4/12 A kérdező kommentje:
Megeshet... :D
2012. nov. 6. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:

Az egy rabszolga-munka. Akkor inkább a fűrészlap. Eleget megdöntve,esetleg

[link]

[link]

2012. nov. 6. 14:14
 6/12 fúróferkó ***** válasza:

A #1 válasza jó ,annyi kiegészítéssel,hogy fúrógép helyett inkább egyenes tengelyű csiszoló patronjába kell egy célszerszámot (úgy mondják:tüske)tenni, amire kis átmérőjű fűrésztárcsát pl.60x1 mm fogatni.A parkettára egy vezetőlécet rögzíteni ,mondjuk 2 oldalas ragszalaggal.Így a fűrésztárcsát a léc mellet vezetve stabilan lehet vágni.

Ha ez túl macerásnak tűnik neked ,akkor egy fémfűrészlapot befogatsz egy 5-6 mm és egy tetszőleges ,mondjuk 15 mm vastag léc közé,úgy hogy csak a parkettavastagságnyira lógjon ki a vágóél.Szintén egy rögzített vezető mellett szépen "elcsiszikölöd" a parketta szélét.

Ha kopik a lap ,nem kínlódni,újra cserélni!

2012. nov. 6. 15:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Kisflex vidiás lappal, ha nincs vidiásod akkor egy vékony acélvágó korong is jó. Deszkát is eltudod így vágni, nemhogy a laminált padlót és semmi veszély nincs benne.
2012. nov. 6. 20:28
 8/12 anonim válasza:

Van olyan multifunkciós gép amit lehet mindenre használni, csak elég drága. Erre pont jó lenne.

[link]

De hátha van valakinek ilyesmi az ismeretségi körbe..

2012. nov. 7. 19:06
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsónak is köszi!

Ezt már néztem én is, pl. EINHELL-be fele ennyiért is van...

2012. nov. 7. 21:13
 10/12 Kigiin válasza:
Szia! 6 mm-es, tehát gondolom laminált parketáról van só. Ez esetben azt a sort kell csak felvenned. Könnyebb mint gondolod. Ezeket a parkettákat össze lehet pattintani. Így szét is.Az a lényeg hogy az egész sort egyben nyugodtan feszítsd fel. Az előtte lévő sorra lépj rá, vagy ilyesmi, a lényeg, hogy stabil legyen. Utána dekopír fűrésszel simán levágod, és ugyanígy viszapattintod az egész sort egyben. Burkoló vagyok, azért írom. De amúgy szerintem jobban jársz, ha szakembert kívsz, ezt max 5.000 forintért megcsinálja max 2 óra alat. Nem biztos hogy érdemes neked szemvedni vele.
2012. nov. 9. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!