Egy új fűnyírót hogyan kell helyesen bejáratni, milyen olajat érdemes önteni bele?
Semmi baj :-)
A 10w-40 megjelölés az olaj viszkozitását jelöli. Én sem vagyok szakértő, ezért csak konyhanyelven tudom elmagyarázni:
az elején lévő 10-es szám a hideg, a végén lévő 40 az üzemmeleg állapotban lévő "folyékonyságát", hígságát jelöli.
Egy 5w-40-es pl. télen, jéghideg állapotban sokkal hígabb, mint egy 15w 40-es, ami ahhoz képest szinte méz állagú...
A 10w-40-es elég univerzális, és jó minőségű, pláne, ha nem tescó márkás, hanem jobb nevű, pl. Castrol, Shell, stb. 4 liter kb. 6-8 ezerbe kerül, és mivel a fűnyíróba talán 6-7 deci kell (benne lesz a könyvében a kívánatos mennyiség), ezért az a kanna 2 évig, akár 3-ig is elég lesz. A lényeg, hogy jól visszazárva sötét, hűvös helyen tárold, nem lesz így semmi baja- nem romlik meg.
A fűnyíró motorja valószínűleg elégedett lenne egy 15w-40-es olajjal is, de az sosem baj, ha jobbat kap a minimálisan megfelelőnél.
koszi fiuk.
amugy autoba telen "mezes" kell vagy limonade?
ezt a gepet nezted?
mtd 51bc
vagy ezt
mtd 51bc-5
mert konnyu osszeteveszteni.
Télen is jobb a hígabb olaj.
Azt néztem, amit belinkeltél. Egyszerű fűnyíró, jó áron, jó motorral. Egy nagy bánata van. Nem önjárós. Kissé bánni fogod. De attól még jó, csak félő, hogy jobban izmosít majd, mint szeretnéd... Mert nem egy kicsi, könnyű félkezes gép ám ez, a 190 cm3 motorral... Kb. 30 kilo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!