El tud fagyni a fűtéscső?
El tud fagyni a fűtéscső, amikor nem használom a pincében amely egy terasz mennyezetén fut végig és a külső oldalfalon. Ez a pince a talaj szintje felett kb 40-50 cm magasabban van. Sajnos elő fog fordulni olyan is, hogy nem fogom használni a vegyes kazánt napokig. Ez egy zárt túlnyomásos rendszer.
Köszi.
Bizony elfagyhat.
Valamennyit segíthet a rárakott hőszigetelés, és az, ha bekapcsolva hagyod a keringető szivattyút.
Az áramló víz nehezebben fagy meg, ráadásul az épületen belül valamennyi hőt magába vesz az útja során, ez is késlelteti a jegesedést.
Tavaly télen egy nem használt melléképületbe ahol korábban volt radiátor, szóval a nagy hidegben elfagyott a cső. A legnagyobb hidegben az összes víz kifolyt a rendszerből. Az éjszaka kellős közepén.
Ebbe a bizonyos kis épületbe, a radiátort leszereltem, de a csöveket meghagytam. A végeit ledugóztam, és a legjobb tudásom szerint leszigeteltem azt.5-6 évig bírta is. Aztán jött az a húzós -20 fok körüli idő, és nem bírta tovább. nagy kaland volt 2 teljes napig fűtés nélkül, és megjavítani sem volt egy sétagalopp.
Azért írtam le az én kis történetemet, hogy mindenki vonja le magának a tanúlságokat.
Érdemes nagy gonddal, és jó minőségű szigetelő anyagokkal megcsinálni a szigetelést, mert adott esetben nagy gondot, és bajt előzhet meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!