Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » El tud fagyni a fűtéscső?

El tud fagyni a fűtéscső?

Figyelt kérdés

El tud fagyni a fűtéscső, amikor nem használom a pincében amely egy terasz mennyezetén fut végig és a külső oldalfalon. Ez a pince a talaj szintje felett kb 40-50 cm magasabban van. Sajnos elő fog fordulni olyan is, hogy nem fogom használni a vegyes kazánt napokig. Ez egy zárt túlnyomásos rendszer.

Köszi.

2012. okt. 9. 12:18
 1/4 szóda ***** válasza:
100%

Bizony elfagyhat.

Valamennyit segíthet a rárakott hőszigetelés, és az, ha bekapcsolva hagyod a keringető szivattyút.

Az áramló víz nehezebben fagy meg, ráadásul az épületen belül valamennyi hőt magába vesz az útja során, ez is késlelteti a jegesedést.

2012. okt. 9. 12:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Maga a cső az szén acél cső. Került rá szivacs borítás ami a műanyaga csövekről megmaradt, de a csapok környékén nincs szigetelés. Amúgy a pincében van a villanybojler is. Az ajtót, ablakot pedig 3 cm nikecel táblával le fogom szigetelni. Így is?
2012. okt. 9. 12:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Tavaly télen egy nem használt melléképületbe ahol korábban volt radiátor, szóval a nagy hidegben elfagyott a cső. A legnagyobb hidegben az összes víz kifolyt a rendszerből. Az éjszaka kellős közepén.

Ebbe a bizonyos kis épületbe, a radiátort leszereltem, de a csöveket meghagytam. A végeit ledugóztam, és a legjobb tudásom szerint leszigeteltem azt.5-6 évig bírta is. Aztán jött az a húzós -20 fok körüli idő, és nem bírta tovább. nagy kaland volt 2 teljes napig fűtés nélkül, és megjavítani sem volt egy sétagalopp.

Azért írtam le az én kis történetemet, hogy mindenki vonja le magának a tanúlságokat.

Érdemes nagy gonddal, és jó minőségű szigetelő anyagokkal megcsinálni a szigetelést, mert adott esetben nagy gondot, és bajt előzhet meg.

2012. okt. 9. 13:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Elfagyhat
2012. okt. 10. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!