Pattogó, dübögő tetőgerenda, mi okozza? A ház 2009-ben épült, az építtető azt mondta, hogy azért pattog mert még új. Most 2012 van! Szabad még pattognia, úgy mint ha kalapáccsal odasóznának a gerendának?
Figyelt kérdés
Műszerész vagyok nem tetőfedő, de nekem az gyanús hogy a padlásra felérve a következő fogad: két oldalt hatalmas acél I gerendák, amire fülek vannak ráhegesztve, és egy nagyobb hatlapfejű csavarral van odafogatva a gerenda. Nem sok padláson mászkáltam de szerintem valami idommal kellett volna megfogatni, de lehet tévedek. Segítséget kérek, mert elég félelmetes hangja van.2012. szept. 14. 10:40
1/2 anonim válasza:
Pattoghat az 3 évig is. Sajnos manapság friss fából csinálják ezeket, pedig évekig kéne szárítani, ahogy rég csinálták. De ugye a gyors haszon...
Még az is lehet, hogy hosszában megreped, vagy már meg is repedt, és az ad hangot. De azért ne félj, nem fog a fejedre dőlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!