Új dömötör tartály folyik alul minden egyes lehúzás után, szigetelés nem segít, hogy lehetne megoldani?
Hétfőn vettünk egy dömötör tartályt (ez volt az egyetlen a boltban, ami felülre szerelhető és középcsöves volt), viszont ez egy nagy hulladék!
A tartály alatt lévő cső nem ér semmit, folyamatosan folyik benne a víz.
Itt egy kép az egészről:
A 9es cső rövid+egy egyszerű cső, a végén nincsen semmi, amibe "beakadhatna", tövig bedugom a tartályba, de még így sem meg végig benne, hanem van pár centi szabad rész felette belül, a tömítőgyűrű meg nem ér semmit, illetve az sem, ha rácsavarom a 10es gyűrűt.
Konkrétan minden egyes lehúzás után a 10es gyűrű megtelik vízzel, majd szépen onnan elkezd folyni a víz.
Az egész koncepciója nevetséges.
Tekertem rá vagy 12 méter tömítőszalagot+baromi sok szigszalagot, de még így is jön belőle a víz, az egész wc vízben áll!
Vettem javítószettet is, de olyan, mint halottnak a csók!
Vissza sajnos nem tudom vinni, mert szarrá ázott a doboza+mint mondtam nem volt másik megfelelő tartály.
Mi a megoldás?
Azért szivárog mert feszül a tartályhoz képest(vagy nem függőleges a lefolyócső) maga a cső amiben lefolyik a víz,és emiatt szivárog. Ennek 100% pontosan kellene illeszkednie.
Megoldás(egyszerű):
Ezt a 9-es csövet mikor bele tolod a helyére akkor FBS tömítővel húzd körbe az ujjaddal itt az illesztést majd ekkor rá csavarod a takaró rózsát(10-es) vársz 20 percet és nem fog szivárogni.
(Figyelj arra hogy tök száraznak kell lennie rákenés előtt,mert nedvesen nem tapad rá a tömítő a műanyagra!!!)
Szó-szó valóban nem egy 1 túl praktikus ez a megoldás a dömötörnél,ez sajnos egy súlyos hibája az amúgy nagyon jó és egyszerű megbízható wc tartálynak.
Szikszalagos megoldás nem segít itt sosem.
Köszi, voltam boltban, fbs nem volt, de vmi forrasztó, tömítő, vízálló pvc ragasztót vettem, kb mindenét bekentem a csőnek meg a tekerőjének, reggelre szárad meg, kíváncsi leszek milyen eredményt hoz.
Eddig kb többe került a sok cucc a tömítésre, mint maga a tartály. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!