Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Régi hordókat ki tud felújítan...

Régi hordókat ki tud felújítani és mennyiért?

Figyelt kérdés
Két kisebb hordót találtam a pincében, de nagyon kopottak. Fel szeretném újíttatni, de nem tudom, Nyíregyházán és környékén ki vállal ilyet, vagy általában milyen mester ért hozzá: asztalosok? Mert kádárokról nemigen hallani...
2009. júl. 29. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Fel lehet újítani, de hidd el nekem, hogy nem éri meg.

A bognár készíti a hordót, ha elvállalja (nem fogja) szét kell szednie, átcsiszolnia a dongákat, újra összerakni új abroncsokkal és akkor ez még nem egy új hordó! Ha gombás, akkor fertőtleníteni, kénezni stb. szóval nagyon macerás.

Ha van szőlőd, inkább vegyél új hordókat.

2009. júl. 29. 13:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem nem kellene ilyen komolyan felújítani, mert nem borhoz kell, csak dísznek a kertbe, illetve esővizet felfogni benne. Akkor is fontos, hogy minden műveletet végigcsináljon? És úgy nem lehet felújítani,hogy nem szedem szét?
2009. júl. 29. 14:59
 3/5 anonim ***** válasza:
A bognár kocsit készít,hordót pedig a kádárok.Ha nem találsz,lehet,hogy egy asztalos is tud vele valamit kezdeni.De ha régi a hordó,akkor valószínűleg annyira összeszáradt,hogy nem fog az esővíz megmaradni benne.
2009. júl. 29. 22:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Régi, most találtuk a pincében, de van benne bor! :-) Úgyhogy nem száradt ki.
2009. júl. 31. 15:28
 5/5 anonim válasza:
Ha régi a hordó akkor van rá esély hogy szétszedéskor vagy összerakáskor egy-egy donga megpattan,eltörik. Ha eltört akkor nem nagyon érdemes vele kinlódni mert elvileg a kádár ki tudja cserélni, de utána másik is eltörhet mikor huzatja össze. Tudom mert a bátyám kádár és szokott mérgelődni az öreg hordóknál.Odahozták neki javítani hogy cseréljen 1-2 dongát de a végén már a fél hordóban új donga volt. De ha csak kívűlről akarod felújítani akkor szerintem egy asztalos is elég aki át csiszolja.Lefesteni meg te is letudod.
2009. aug. 21. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!