Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan építsek bunkert?

Hogyan építsek bunkert?

Figyelt kérdés
Adott hozzá egy 3x5 méteres pince. Ilyen világvége jellegű lenne, főleg a kitörő pánik, és esetleg vegyi támadás ellen szánnám, az atombombával úgyse nagyon tudok semmit kezdeni. Hogyan építsem meg? Milyen legyen a légtisztító berendezés, és a generátor? Elég egy pottyantós jellegű wc (természetesen hermetikusan zárható)? A bejáratot hogyan álcázzam? Feltétlenül szükséges 2 kijárat, vagy elég 1? Ne szóljatok le, hogy nem lesz világvége meg ilyenek,. értelmes válaszokat várok.
2012. szept. 3. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha lenne világvége, akkor az a bunkerban is lenne, hiába akarnál elbújni elöle.
2012. szept. 3. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Amennyit én tudok a bunkerekről, célszerű egy jó vastag vasbeton falat felhúzni a mennyezetre is főleg. Lehetőleg ólom lemezekkel legyen bélelve a fal mert állítólag az blokkolja a sugárzást bár közvetlen találta ellen úgysem védene meg. Azt tudom hogy logikus 2 ajtót építeni oda egy nagyon jó álcázott ajtót amit mondjuk csapóajtónak készítesz el az udvar közepére és egyszerű gyepes résszel feded le és könnyen legyen nyitható belülről. A másik ajtót is célszerűbb úgy álcázni mintha fal lenne ott. És amit én láttam ilyen bunkert célszerűbb a bejáratnál dupla ajtót csinálni egy álcázottat meg egy simát, jó ha van és tartósabb lehet így a védelem ha esetleg bejutna oda valaki.
2012. szept. 3. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Tessék az oktatófilm:

[link]

[link]

2012. szept. 3. 20:54
 4/4 Napkiraly ***** válasza:

én is szoktam gondolkozni ilyesmiken. Az atomtámadásnak nagyobb esélyt adok. Ami fontos és könnyen hozzáférhető szerintem:

-Légmentesen le kell zárnod

-A bent lévő személyzetnek gázálarcot kell beszerezned

-Ágyak, esetleg székek

-Lehetőleg védőruha

-Étel és italkészlet (javaslom több karton ásványvíz és konzervételek beszerzését, tervezd meg mennyi időre szánod)

-Világításnak a legegyszerűbb gépkocsi izzót beüzemelned gépkocsi akkumlátorral, vészvilágításnak 1,5 V-osizzó és bicikli dinamó

-Kínai tekerős és rázós zseblámpák, ingyen áram

-URH és középhullámú rádió elemekkel és kivezetett külső antennával (más hírforrásod nem lesz)

-edény, vájú, evőeszköz, társasjáték, könyv

-szobaWC

légtisztító berendezést szerintem nem tudsz megfelelőt beszerezni,másik kijáratot építeni is felesleges (azt bombázás miatt építették ha a normál kijáratot nem lehet használni)

Ha kíváncsi vagy hogy néz ki egy bunker,englishrussia.com-on ha a bomb shelter--re rákeresel találsz csomó képet

2012. szept. 4. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!