Egy szobai akváriumban mit lehet tartani halakon kívül?
Ami dekoratív, ötletes, kreatív, de nem igényel különösebb gondozást, takarítást? Tehát nem hal, nem gyík, nem olyan ami "mozog" ;).
Hanem csak dekorációs célból!
Köszi ha adtok ötletet!
Ez tetszik! :) Köszönöm!
Írjatok még ha van további ötletetek légyszi
Vagy esetleg ilyesmi témákkal foglalkozó oldalt ha ismertek.. Köszi!
Tudom nem ezt kérdezted, de a halak miért igényeltek különösebb gondozást? :)
Nekem is van egy kis akváriumom 5-6 hetente 1 órát kell rájuk szánni. Meg este 1 percet amíg adok nekik enni. Szerintem ez nem sok :)
Lehet még gondolkodok rajta, hogy halak legyenek.. de sose tartottam, nem érzek különösebb "vonzódást" hozzájuk..
Ezért lenne jó ki találni mi lehetne még?
Jah értem. Szerintem vágj bele, egyáltalán nem igényel nagy törődést. Főleg, ha nem nagy, és nincs sok hal benne. Meg műanyag növény. Már olyan jó és élethű berendezési tárgyak vannak hozzá, hogy teljesen korrekt hatát lehet elérni vele.
Van benne alul gyöngykavics (egy zacsi színesre festettel szépen feldobja) pár kagyló, egy kerámia "fa" arra ráapplikáltam a műanyag növényt, így olyan mintha abból nőne ki.
Van még szűrő-levegőztető és hátul egy szép tengeri poszter.
5-6 hetente kell takarítani, akkor annyi az egész, hogy félreteszem a halakat egy vödörbe, a vizet leszívom egy gumicsővel. Kiszedem a kavicsot kézzel, azt átmosom folyó vízben.
Az üres akváriumot egy edénysúrolóval kisúrolom az algától, és kiöblítem. Letisztítom a lámpa búráját a vízcseppek nyomától.
Kavicsok vissza, 4-5 vödör víz vissza.
A berendezési tárgyakat súrolóporral meg szoktam tisztítani, és alaposan elöblíteni. Ezek is mennek vissza.
A szűrűt szétszeded folyó vízben kitisztítod, fúvókát fülpiszkálóval.
Vissza a vízbe, halak vissza, kívülről ablakmosóval letisztít. 1 óra a szintidő :)))
Cserében 5-6 hétig megint elvannak, és szép látvány. Eddig mindenki dícsérte aki látta :)
Elhiszem, hogy dícsérték,és, hogy szép, nekem is tetszenek a halak az akváriumban..
Hát.. meggondolom még, köszönöm :)
Huhh. ötödik, te inkéb ne osztogass állatkínzási tanácsokat!
Kérdező!
Te pedig ha tényleg bele szeretnél vágni az akvarisztikába,bátran írj nekem privát üzenetet és megbeszéljük a teendőket!
Első kérdésem: Hány literes és milyen alakú az akvárium?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!