Benzines fűnyírók közül melyik márkát ajánlotok, (MTD, Honda, Einhell, Fieldmann, Wolf Selection. )? Melyik tart "örökké"?
A legnagyobb kérdés, hogy mennyit akarsz rá költeni? Egyáltalán, mekkor a telek ahol nyírni akarod a füvet?
A Honda szerintem nem gyárt fűnyírót, csak a motort adja hozzá. Az MTD fűnyírók Magyarországon készülnek, saját gyártású Thorx motorral (Kínai, de melyik nem?). 2 év garancia van rájuk. A szervízeseket kérdeztem anno és azt mondták, hogy az olaj legyen lecsrélve évente és nem lesz vele gond. Örökké egyik sem lesz jó, de 10 évet el kell mennie. A Wolf az MTD prémium márkája, de nem éri meg a felárat. A többit nem ismerem.
Ma már nem lehet jó vásárt csinálni. Manapság nem divat életre szóló, tartós holmikat gyártani, ilyet ne is várj. Sajnos. Ami korábban bevált márka, azok is vacakabbak lettek. Sőt ugyanaz a széria eltérő minőségű lehet akár 1-2 évvel később is, mert már nem ugyanonnan van az alkatrész, vagy változott az összeszerelés helye...
Sokszor noname gépekkel is el lehet boldogulni, mert az árukkal arányos a tartósságuk. Konkrét típusra kell rékeresni a neten és érdeklődni. Sokat nyom a latban a jó szervízháttér illetve szervizessel kell beszélni, ő mit ajánl. A rendesebbek megmondják, én már csak így vásárolok drágább gépet!
Nekem az MTD 51 BC 5 - os tetszett meg, nem összekeverendő a BO-val. Kb. 5 lóerős és 51 cm a vágószélesség. Gondoltam rá hogy veszek egy Hondát 140EFT-ért, oldalkidobósat, de az MTD olyan 50 körül mozog. Ezért kérdeztem itt rá erre.
Az Einhell-t nem ajánlátok? pedig német, ha jól tudom.
Arra a kis területre felesleges komolyabb fűnyíró. Én a helyedben ezt venném: [link]
Mellesleg, amit linkeltél, ahhoz nincs fűgyűjtő! Nekem, hiányozna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!