Lehet-e pozdorjára csempézni, ha igen hogyan. Milyen anyagok kellenek hozzá?
Kontroll olvtárs!
Másképp tágul?? Bizonyára másképp, de lényegtelen, sőt mondanám ,mivel ragasztott forgács/fa semennyire sem
De ahogy mondod flexibilis ragasztó. De nem a hagyományos Cimsec, hanem diszperziós akrill ragasztót keressen a kérdező
Köszönöm a válaszokat!
De még 1-et (kettőt) kérdeznék : Ez a pozdorja egy faház, amiben fürdőszobát alakítok ki. A többi fal gipszkarton amihez a leírások szerint megvettem a folyékony fóliát ( Sakret ) aminek a felhasználási utasításában azt írják hogy a kartonhoz nem kell alapozó, de másfelületekre ajánlják az alapozás. Kérdés: ha lealapozom a pozdorját és rámegy a fólia, akkor csempézhetem-e flex ragasztóval. És hogy cifrázzam, a pozdorja ( szerintem a faház gyártó által ) egy rétegben le van festve, valószínűleg diszperziós festékkel, kérdés: le kell-e csiszolni? ( mert kaparni nem lehet annyira vékony a réteg ).
Köszönöm előre is a további válaszokat.
eserno
Üdv
Nincs tapasztalatom azzal a "fóliával", de két komponensnek irják, bizonyára jó felületet ad
Én a diszperzitnek nevezet festéket lecsiszolnám, az mindig bizonytalan felület. Csiszolóhálóval, nem smirglivel :)
Csempézni díszcsavarral??
Elméletnek nem rossz, de elég meredek átfúrni minden csempét. És hova, hogy lehetne rögzíteni??
Akkor már inkább tégla/csempe utánzós tapéta :)
Pozdorjára valamikor nagyon-nagyon régen ragasztottam csempét, azóta sem szóltak hogy lehullott
Ugyanakkor nem kedvelem a megoldást
Szigetelő anyagot felkenni, megköt és ragasztani a csempét, a véleményem.
Ismét köszönöm a választ horex!
Úgy döntöttem megkockáztatom. Annyival megspékelem a dolgot, hogy felragasztok a fóliázás után egy réteg dryvit hálót, esetleg pár darab pozdorja csavarral megfogatom, és úgy kezdek csempézni.
eserno
Fára vagy más instabil felületre való burkolásra több megoldás is létezik. Lehet diszperziós ragasztóval, poliuretán alapú ragasztóval vagy olyan cementalapú ragasztóval, amit kifejezetten erre fejlesztettek ki. A diszperziós ragasztó hátránya, hogy a tartós vízterhelést nehezen tűri, vissza tud oldódni. A poliuretán alapú nagyon jó és erős kötést ad, viszont magasabb árszinten. Optimális megoldás az erre kifejlesztett cementbázisú ragasztó, amit ezen a kisfilmen lehet látni: http://www.youtube.com/watch?v=gNay-Ad1NlM&feature=related
Egyébként olyan kategóra, hogy fagyálló vagy flex nem létezik, szakítószilárdsági értéktől függően lehet normál (C1 besorolású 0,5 N/mm2 szakítószilárdság felett) vagy javított (C2 besorolású - 1 N/mm2 szakítószilárdság felett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!