Szerelőaknát miből érdemes készíteni, hogy olcsó legyen, sima beton vagy beton falazó esetleg kisméretű tégla? Talajvíz ellen mivel szigeteljem?
A legjobb az előregyártott szerelőakna! lehet beton, műanyag, melyek a talajvíznyomásnak is ellenállnak. Egyébként meg ha mindenáron hagyományos módszerrel akarod csinálni, akkor kerüld a téglafalazatot és a normál betonfalat is,helyette:
akna vasszerelése,zsaluzása --> betonozás vízzáró betonból!!(mixerbetonnal), vízzáró sika szalag vagy mapei idrostop vízzáró szalag alkalmazása a hézagokban. Ha profin van kivitelezve,nem fog vizesedni a fal. Egyébként kérdezz meg egy építési vállalkozót, vagy egy profi (falazáson és járdabetonozáson jóval többet tudó)kőműves, Ők ezt 'simán' tudják! Én egyébként azért tudom,mert pár éve építésvezető voltam egy cégnél, és csináltunk hasonló vízzáró aknákat.
De a valóságban láttam kocka alakú műanyag aknát,amit lesüllyesztenek a földbe,rákötnek, és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!