Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan szokták festeni a...

Hogyan szokták festeni a lambériát?

Figyelt kérdés

Gyerekszoba mennyezetére szeretnék lambériával burkolni.

Arra sok leírást találtam, hogy magát a lambériát hogyan kell felrakni. De a festésről szinte semmi infót, gondolom másoknak triviális. :) Az lenne a kérdésem, hogy felrakás után vagy előtt szokták festeni? Illetve milyen festéket, kell használni, valami vízbázisú dologra gondoltam, hogy ne legyen károsanyag tartalma. Lakkozni szokták? Kell alapozó? Válaszokat előre is köszönöm.

2012. ápr. 25. 09:40
 1/5 kovpet ***** válasza:
Lakkozni szokták, a felrakás után. Alapozó tudtommal nem kell, de 2-3 réteg lakk nem árt. Tiszta legyen persze a felület!
2012. ápr. 25. 12:02
 2/5 kovpet ***** válasza:
Most nézem, mennyezet? Oda minek lambéria? :)
2012. ápr. 25. 12:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Én az előző válaszolóval nem értek egyet.Én is lambériáztam az egyik szobám plafonját.Én azt ajánlom hogy lakkozd és felrakás előtt.Kényelmesebb és nem csöpög a nyakadba és mindenhova.Ha érdekel mijen privátba küldj egy címet küldök képet.
2012. ápr. 25. 17:33
 4/5 Bandi bácsi ***** válasza:
Csatlakozom a 3/3-ashoz. Mivel a plafonon sokkal nehezebb festeni, én is szálanként mázolnám át, de nem lakkal, hanem valamilyen lazúrral. Ezekkel többféle árnyalatot lehet elérni és megmarad a fa természetes erezete is. Jó munkát!
2012. ápr. 26. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:
A lambériát nem festjük :) Ezt a szakában mázolásnak hívják . Ha önerőből csinálod érdemes még lent átkenni , főleg ha sok szeget használsz és nem klipszet, igencsak összekoszolod , meg a csiszolás is könnyebb lent . Ne használj durva csiszolót mert kihúzza a szálakat és ne körkörösen csiszolj csak fa minta irányába "kézzel" . A felhasznált anyag száradása jó ha gyors így nem tud a fa "szakállasodni" . Ha nem sikerül még mindig lehet polírozni , mondjuk szerintem a menyót nem fogja senki harisnyával simogatni .
2012. ápr. 26. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!