Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Pelletkészítés házilag?

Pelletkészítés házilag?

Figyelt kérdés
Mi szükséges hozzá, és mekkora beruházás lenne, házilag pelletet előállítani. Alapanyag lenne hozzá folyamatosan.
2012. ápr. 14. 16:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Nemrég volt a tvben,Ladányi Tamás tartotta a bemutatót,rákéne keresni a kisfilmre,amúgy nem nagy buli vol,az biztos hogy olcsóbb és jobb mint a bolti,mivel úgy ízesíted ahogy akarod.A legtöbb pontyot harmat gilisztával fogtam ,igaz ősszel,és vagy 20 éve,azóta változtak az ízlések a halaknál.
2012. ápr. 14. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Gyanítom, hogy a kérdező fűtőanyagot szeretne előállítani, nem horgászni akar!

:)

2012. ápr. 14. 21:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászóló valóban rá érzett a kérdés lényegére!

Pelletre, mint fűtőanyagra vonatkozik a kérdésem! :-)

Pelletkazán beszerzését fontolgatom, és ehhez amennyiben lehet, szeretnék fűtőanyagot házilag készíteni.

2012. ápr. 14. 22:00
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát ezen mekkorát nevettem!

Engem is érdekel a válasz, szóval hajrá!

2012. ápr. 14. 22:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Amik szerintem kellenének:

-őrlőgép

-keverő

-présgép (ez a lelke)

-darabológép

Ha a bejövő anyag fűrészpor, akkor az elsőt spóroltad. Kell cellulóz, amit papírból, nádból is ki lehet asszem lóggal oldani, de kapható is ill. helyettesíthető enyvvel. Összekeverni, nagy nyomáson (esetleg melegítéssel) préselni.

Szerintem bonyolult, hacsak nem ipari/kereskedelmi méretekben csinálod. Az adagolók miatt nagyon szigorú méretbeli megkötések vannak...

2012. ápr. 17. 13:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Gugliban vagy 3-4 gazai gyártmányút is találni, de nem árt tudni, hogy egy óránként 80-100 kg termelésére alkalmas gép 10-12 KW-os villanymotorral van szerelve...
2012. ápr. 17. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
gazai=hazai
2012. ápr. 17. 16:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Házilag pelletet nem készítenek, csak briketett, mivel a pellethez nagyságrendekkel nagyobb nyomás szükséges, ez meglátszik egy pelletáló gép árában. És tudod mennyit készít óránként? Jobb is ha nem :)

Brikettáló jóval egyszerűbb technológia, én azt ajánlom. És ne felejts el hozzá beszerezni egy tárolót sem, a páratartalomra nagyon érzékeny.

2012. ápr. 18. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!