Pelletkészítés házilag?
Gyanítom, hogy a kérdező fűtőanyagot szeretne előállítani, nem horgászni akar!
:)
Utolsó hozzászóló valóban rá érzett a kérdés lényegére!
Pelletre, mint fűtőanyagra vonatkozik a kérdésem! :-)
Pelletkazán beszerzését fontolgatom, és ehhez amennyiben lehet, szeretnék fűtőanyagot házilag készíteni.
Hát ezen mekkorát nevettem!
Engem is érdekel a válasz, szóval hajrá!
Amik szerintem kellenének:
-őrlőgép
-keverő
-présgép (ez a lelke)
-darabológép
Ha a bejövő anyag fűrészpor, akkor az elsőt spóroltad. Kell cellulóz, amit papírból, nádból is ki lehet asszem lóggal oldani, de kapható is ill. helyettesíthető enyvvel. Összekeverni, nagy nyomáson (esetleg melegítéssel) préselni.
Szerintem bonyolult, hacsak nem ipari/kereskedelmi méretekben csinálod. Az adagolók miatt nagyon szigorú méretbeli megkötések vannak...
Szia! Házilag pelletet nem készítenek, csak briketett, mivel a pellethez nagyságrendekkel nagyobb nyomás szükséges, ez meglátszik egy pelletáló gép árában. És tudod mennyit készít óránként? Jobb is ha nem :)
Brikettáló jóval egyszerűbb technológia, én azt ajánlom. És ne felejts el hozzá beszerezni egy tárolót sem, a páratartalomra nagyon érzékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!