Milyen hegesztőpajzsot érdemes venni?
Köszönöm a segítséget!
Még csak a tanfolyam elején vagyunk. Egy 10 DIN-es üveget már sikerült szereznem.
Az automata pajzsokkal kapcsolatban mit gondoltok? Co-hoz igaz, hogy nem valók?
Milyen márkájú pajzsot érdemes cserélhető lencsésben venni, és mennyiért?
Minden tiszteletem a profi hegesztőké, hiszen nehéz, nagy szakértelmet igénylő munkát végeznek.
Mindazonáltal nem biztos, hogy megértik, mik a kezdő és/vagy barkácsoló hegesztő lehetőségei, elvárásai.
Kitűnően lehet hegeszteni hagyományos pajzzsal is, de az automata jelentősen leegyszerűsíti a munkát:
- szabad az egyik kezem. Az iparban leginkább sablonokban, készülékekben, szorítókkal rögzített darabokat hegesztenek, de nekem legtöbbször kézben kell odatartanom a darabot, hogy egy pöttyintéssel rögzítsem.
- látom, hova érintem az elektródát. Gyakorlott hegesztő megközelíti, maga elé tartja/lebillenti a pajzsot, és már hegeszt is. Nekem mindig arrébb mászik az elektróda vége, különösen, ha új és hosszú.
- az elektróda közelítésekor, mikor felkészülök a hegesztésre, sokszor véletlenül hozzáérek a darabhoz, minél kiszorítottabb a helyzet, annál kritikusabb, és máris belevillantottam a szemembe. Garantált a sárga pötty a látómezőm közepén pár percig
Nem tudom megítélni, hogy az automata pajzsok rongálják-e a szemet.
De válasszuk külön a napi 8 órában hegesztőket és az alkalmi hegesztőket. Utóbbiaknál a néhány belevillantás a szembe sokkal károsabb, mint az automata esetleges látásrontó hatása.
Ugyanígy nem épít ki a barkácsoló elszívó berendezést, míg egy munkahelyen ez követelmény.
Javaslatom a barkácsolóknak: nyugodtan használjatok automata pajzsot, nagyon megkönnyítik a munkát.
Főleg kezdők esetében...
Ilyet érdemes venni 3M csak az ára ne lenne ilyen csillagászati. (bár ez csak magyar fizetésekhez képest)
A márkával a tapasztalatom (nem hegesztő pajzs terén)kiváló. Minőségben a legjobb akármit veszel amit a 3M csinál.
bemutató videó: https://www.youtube.com/watch?v=OIB6ik6tjeo
noooos!!! ilyet ne vegyél:)
Sziasztok! A hegesztőpajzsokról annyit mondanék, ha még aktuális valakinek: az automatát megéri megvenni. Főleg a felső kategóriát. Ugyanis ha a szemetek tönkremegy, azt már nemfogjátok tudni visszacsinálni, nincs opció rá hogy akkor költsd el az elspórolt pénzt! Amiért nem éri megvenni az olcsó kínait: a felhasznált anyagok gagyik, és a tesztelésénél nem szűrik ki az apró buborékokat az LCD résznél. Így maradnak olyan szabad szemmel nem látható pontok a kazettán, amiken ugyanúgy átmegy a sugárzás, mintha nem lenne rajtad semmi, és a retinádon szép lassan de csinál kis vakfoltokat idővel. A felső kategóriás (Optrel, Esab) ára azért annyi amennyi, mert 1: minőség: automatikus rendszerekkel tesztelnek minden egyes szűrőt, ami gondolkodás nélkül kiselejtezi a hibás kazikat. 2: felhasznált anyag: nem spórolják ki belőle a cuccot 3: a garancia.
Plusz: az új optreleken van autopilot, ami iszonyat módon kényelmessé teszi a hegesztést. beállítod a tartományt, és onnan kezdve méri az ív fényét működés közben, és ahhoz igazítja az elsötétedés mértékét.
A passzív pajzsok mellett szavazó is jobban jár ha a minőségibb sötétített üveget vásárolja, ugyanis ezek között is sok a bóvli sz.r! Ha nem szűri az UV/IR-t rendesen idővel tönkreteszi a szemed ugyanúgy. Ami még a felső kategória mellett szól: a fejkosár. Minél stabilabb, kényelmesebb, annál jobb hosszú távra. Főleg a nyaki csigolyáknak.
Végső soron mindenki maga dönti el mennyit ér neki az egészsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!