Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gipszkarton falon, hogy lehet...

Gipszkarton falon, hogy lehet eltüntetni a vakolat repedését?

Figyelt kérdés
Pár éve felújításkor vakolták be a falat és festették ki, de már pár nappal utána megjelent egy hosszabb repedés a falon. A repedés háromszor vesz 90 fokos fordulatot, tehát biztos követ valamit. A lényeg hogy mikor szóltunk érte és kijavították, később megint megjelent. Milyen módszerrel lehetne véglegesen eltüntetni?

2012. ápr. 10. 18:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"21:11-es vagyok. Nem akarok megsérteni senkit, de aki nem ért hozzá ne írjon már hülyeségeket."

Okostojás! El van törve a fal,és egy hálóval meg egy gletteléssel akarod megállítani.

És még te írod hogy más ne irjon hülyeséget.

Mellesleg 6 évig kartonoztam.

2012. ápr. 11. 20:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Közben gondolkodtam, és eszembe jutott, hogy ha a glettelés+festés után pár nappal jelent meg a repedés, akkor nem lehet diletációs, jól mondom?
2012. ápr. 11. 21:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha fal mindkét oldalán ott a repedés,akkor az diletációs repedés,és bármit teszel rá elreped csak idő kérdése.Ha az egyik felén van csak és vékony, akkor az csak vakolat repedés,ezt üvegszövettel,vagy ezzel az öntapadós hálóval glettel el lehet tüntetni.

Kicsit nehezen bontakozol ki.

2012. ápr. 11. 22:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor utánanézek a fémprofilos előtétfal megoldásnak.
2012. ápr. 12. 14:38
 15/16 anonim ***** válasza:

20:40

"El van törve a fal,és egy hálóval meg egy gletteléssel akarod megállítani."

Gipszkartonfal, hogy tud eltörni fejtsd ki nekem légyszíves.

2012. ápr. 12. 19:41
 16/16 anonim ***** válasza:

15-nek iratik.

Eddigi információ,amit a kérdezőtől megtudtunk:

" A repedés háromszor vesz 90 fokos fordulatot, tehát biztos követ valamit. A lényeg hogy mikor szóltunk érte és kijavították, később megint megjelent."

" Amit még elfelejtettem megemlíteni, hogy a fal másik oldalán is látszik a repedés."

A fal egyik oldalán gipszkarton van,amelyet nagy valószínűséggel úgy ragasztottak a másik felén, vakolat. A gipszkartonos oldalon a repedés az egész falat kettészeli ezt abból gondolom ,mert azt írja hogy háromszor vesz 90 fokos fordulatot."nincs két méter széles" Valószínűleg két tábla van egymás mellett, ezek széle mentén fut a repedés.

Ha a gipszkartont nyirkos hideg helyen volt és utána rakják ,ragasszák fel a helyére előfordul hogy megreped,de a következő gletteléskor ez eltűnik.Nem úgy mint itt! A háló vagy az üvegszövet természetesen elengedhetetlen, kivéve ha olyan glettanyagot használunk amibe eleve bele van őrölve az üvegszövet.(ennek elég húzós az ára)

A "fal másik oldalán is látszik a repedés" azt írja.

Ez diletációs repedés,kétségtelenül.

2012. ápr. 12. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!