A kék vízálló gipszkartonokat tárolhatom a garázsban? (további lent)
A hőmérséklet ingadozó és előfordulhat kis pára is. A simát tudom hogy nem szabad párás helyen mert kis párától is összeragadhatnak ha egymásra vannak fektetve, meg szétmálik.
18 lapot vettem a fürdőszobára,1-2 hét múlva lesz csak időm nekiállni gyorsan megcsinálni. De még mindig csinálom magam, mint szakemberrel, mert szakember egy rablás a gipszkartonozásnál ahogy nézem, és a minőség is fontos számomra, ezért inkább én csinálom, szakemberben nem szabad megbízni ilyen téren, rossz tapasztalatokat hallottam már.
Szakember azért szakember, mert tudja mit hogyan kell csinálni. A többiek csak kontárok.
Ha jó munkát akarsz végezni azért egy igazi szaki segítségére/tanácsaira is szükséged lesz.
Ha reendesen alátámasztod a gipszkartonlapokat semmi pajuk nem lehet z enyhén nedves környezetben. 1-2 hét alatt nem tapadnak össze (különben is nedves környezetre vannak tervezve).
Impregnált gipszkartonnak hívják egyébként,olyan hogy vízálló meg nem létezik.
Az impregnált lapok víztaszító képességük révén, kimondottan nedvesebb helyiségekbe valók.
Ez azt jelenti hogy lényegessen több párát kell kapnia, ahhoz hogy a gipsz szétessen a papír között.
Ha ez egy sima fürdőszoba amiben négyen fürödtök nap mint nap,akkor teljesen feles volt ezt az impregnáltat venni,mert a sima 12,5is kibirja még azt a páramennyiséget amit produkáltok.(
egyszer kiszámoltam)
De ha megvetted már mindegy.
Vagy csomagold be nylonba,vagy nagyon sürüen lécezd be alatta mert képes meggörbülni.
Mielőtt nekiállsz nézz utána a kartonozásnak itt a neten,mert nagyon el lehet kurni.
Itt jól szemlélteti:
A 8 pontot ahol a kartont rakják fel, kiegészíteném .
AZ ELSŐ EGÉSZ LAPOT SOHA NE A SZÉLÉN KEZD EL, MERT LEHET HOGY NEM DERÉKSZÖGŰ A FAL,és a nutolást is nehéz kiglettelni.Számítsd ki hogy a két szélére (arányosan) mekkora darab kell. A fal és a gipszkarton találkozásnál csak akril szilót használj.
Kartonozás után soha ne betonozz!
30-50 cm-enként alálécezve simán tárolhatod fektetve. Azt nem szabad elfelejteni, hogy hiába impregnált, az csak a felszelt állapotában lesz az, addig ugyanúgy jár, mint a normál...
Maximálisan együttérzek veled a mai "szakikkal" kapcsolatban, éppen ma zavartam el és dobtam ki egy csomó pénzt, bonthatom le a tákolmányát.
Persze szerződéssel, meg nagy céghez fordulva védhető, de csak egy kisebb kb. 30nm munkára lett volna szükségem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!