Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A kék vízálló gipszkartonokat...

A kék vízálló gipszkartonokat tárolhatom a garázsban? (további lent)

Figyelt kérdés

A hőmérséklet ingadozó és előfordulhat kis pára is. A simát tudom hogy nem szabad párás helyen mert kis párától is összeragadhatnak ha egymásra vannak fektetve, meg szétmálik.

18 lapot vettem a fürdőszobára,1-2 hét múlva lesz csak időm nekiállni gyorsan megcsinálni. De még mindig csinálom magam, mint szakemberrel, mert szakember egy rablás a gipszkartonozásnál ahogy nézem, és a minőség is fontos számomra, ezért inkább én csinálom, szakemberben nem szabad megbízni ilyen téren, rossz tapasztalatokat hallottam már.

2012. márc. 22. 11:01
 1/4 titak ***** válasza:

Szakember azért szakember, mert tudja mit hogyan kell csinálni. A többiek csak kontárok.

Ha jó munkát akarsz végezni azért egy igazi szaki segítségére/tanácsaira is szükséged lesz.

Ha reendesen alátámasztod a gipszkartonlapokat semmi pajuk nem lehet z enyhén nedves környezetben. 1-2 hét alatt nem tapadnak össze (különben is nedves környezetre vannak tervezve).

2012. márc. 22. 21:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Impregnált gipszkartonnak hívják egyébként,olyan hogy vízálló meg nem létezik.

Az impregnált lapok víztaszító képességük révén, kimondottan nedvesebb helyiségekbe valók.

Ez azt jelenti hogy lényegessen több párát kell kapnia, ahhoz hogy a gipsz szétessen a papír között.

Ha ez egy sima fürdőszoba amiben négyen fürödtök nap mint nap,akkor teljesen feles volt ezt az impregnáltat venni,mert a sima 12,5is kibirja még azt a páramennyiséget amit produkáltok.(

egyszer kiszámoltam)

De ha megvetted már mindegy.

Vagy csomagold be nylonba,vagy nagyon sürüen lécezd be alatta mert képes meggörbülni.

Mielőtt nekiállsz nézz utána a kartonozásnak itt a neten,mert nagyon el lehet kurni.

Itt jól szemlélteti:

[link]

A 8 pontot ahol a kartont rakják fel, kiegészíteném .

AZ ELSŐ EGÉSZ LAPOT SOHA NE A SZÉLÉN KEZD EL, MERT LEHET HOGY NEM DERÉKSZÖGŰ A FAL,és a nutolást is nehéz kiglettelni.Számítsd ki hogy a két szélére (arányosan) mekkora darab kell. A fal és a gipszkarton találkozásnál csak akril szilót használj.

Kartonozás után soha ne betonozz!

2012. márc. 22. 22:46
 3/4 anonim ***** válasza:

30-50 cm-enként alálécezve simán tárolhatod fektetve. Azt nem szabad elfelejteni, hogy hiába impregnált, az csak a felszelt állapotában lesz az, addig ugyanúgy jár, mint a normál...

Maximálisan együttérzek veled a mai "szakikkal" kapcsolatban, éppen ma zavartam el és dobtam ki egy csomó pénzt, bonthatom le a tákolmányát.

Persze szerződéssel, meg nagy céghez fordulva védhető, de csak egy kisebb kb. 30nm munkára lett volna szükségem :(

2012. márc. 23. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyugodtan tárolhatod a garázsban,ha az teljesen zárt. A komoly tüzépeken is a lindab hangárakban van ,télen-nyáron és a tél végén amit nem vittek el,semmi baja sincs. Azon ne is bánkodj,hogy a fűrdő szobába a zöldet vetted,mert oda az is kell rakni,aki ezen spórol az meg is érdemli. Az impregnáltnak a külső bevonata is sokkal erősebb,és jobban bírja a nedvességet,és nem csak a majdani nedvességet,hanem ami a csempével felkerül a kartonra.El sem tudom képzelni,hogy a sima karton kibírja, ha a nedves csempe + ragasztó teljes felületén beborítja :-( ami nem kis súly.
2013. szept. 18. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!