Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Csavarfej lefúrás? Na de hogyan?

Csavarfej lefúrás? Na de hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy rácsom, amit le szeretnék szerelni egy ablakról. Valamint van egy csavar, aminek sajnos szétroncsoltam a fejét (olyan képlékeny volt!), így most nem tudok vele mit kezdeni.

Hasonló kérdésekre olvastam már olyan választ, mely szerint le kell ilyenkor fúrni a csavar fejét. Amit nem tudok, az a 'hogyan'. Nekiesés fúróval? És még ha sikerül is a fej-lefúrás, utána hogy szedem ki a beszorult csavart?

Előre is köszönöm a segítséget...

2012. márc. 19. 12:27
 1/3 anonim ***** válasza:
felx-szel vágjál bele egy hornyot (mármint a csavar fejébe) majd hajtsd ki simán.
2012. márc. 19. 12:46
 2/3 anonim ***** válasza:
*flex
2012. márc. 19. 12:46
 3/3 anonim ***** válasza:

A lefúrás úgy zajlik, hogy megpontozod a csavarfejet középen, majd egy akkora fúrófejjel mint minimum a csavar szára átfúrod, vagy egy nagyobbal teljesen elforgácsolod.

Ha hozzáférhető helyen van, én megpróbálnám vasfűrésszel megvágni és utána lapos csavarhúzóval próbálkozni.

Esetleg hidegvágóval leütni, az egyszerűbb mint a fúrás.

Léteznek üthető csavarhúzók, ha van valami ismerős akinek van egy, érdemes rákérdezni, azokkal is elég sok dolgot ki lehet venni.

De ha levágod/lefúród a csavarfejet, akkor utána elég nehéz kiszedni. Ha eléggé kilóg akkor valami nagydarab csőfogóval lehetne próbálkozni, az talán eléggé rá tud fogni. Előtte esetleg elkalapálni a kilógó részt, hogy biztos ne forogjon el. Bonyolultabb megoldásként azt tudnám ajánlani, hogy hozzáhegesztesz valamit és akkor elég nagy lesz az erőkar.

De ha a téglafalba van befúrva akkor lehet egyszerűbb kivésni, aztán kijavítani a falat, mint ennyit vesződni vele.

2012. márc. 19. 12:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!