Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Jó lenne kerítésnek a hullámpala?

Jó lenne kerítésnek a hullámpala?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a kertet el kellene kerítenem 26 méter hosszún, mert nemsokára lesz egy kutyánk és biztosra akarok menni. De nem tudom, hogy milyen nagyot kellene venni. Mennyit kellene leásni. Vagy hogy milyen árban van.

Tudnátok segíteni?

2012. márc. 16. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
A hullámpala akkor jó ha ingyen hozod el lomtalanításkor vagy valaki mástól. Én a drótkerítést javaslom ahhoz kell 3-4 oszlop és elég csak az oszlopokat beásni olyan 30-40 cm mélyre és akkor azzal körbe keríted és készen is van. És ez nem drága gazdaboltokban elég olcsón lehet kapni. Pontos árat nem tudok mondani.
2012. márc. 16. 13:39
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen.
2012. márc. 16. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy darabon ilyen kerítés van(kb10~12m)

Bontott magyar palát vettem(1,6 magas)800ft/db áron.

50 mm-s csövek vannak leásva,kis betontuskóba téve.Ezekre hegesztettem 2 sor 20X30-s zártszelvényt. Egy-egy pala 4 helyen van felcsavarozva önmetsző gumialátétes(16os)lindab csavarral. Egymás mellé,nem fedéssel raktam,így kihasználva a teljes(112cm-s szélességét.

2012. márc. 16. 15:23
 4/7 titak ***** válasza:
41%

A drótkerítéssel csak az a baj, hogy 4-3 méterenként oszlopozni kell.Azonkívü kell valami erősebb drót az aljába mert különben a kutya felemeli. De, ha be is drótozod az a mafla állat még akkor is átkaparja magát alatta. Úgyhogy vagy leásod a drótkerítést 20-30 cm mélyre, vagy keresel egy jobb megoldást.

Nekem a drótkerítés mellé félbevágott hullámpala van beásva (fedéssel), darabonként 1 helyen vékony dróttal a kerítéshez rögzítve.

2012. márc. 16. 20:02
 5/7 darida ***** válasza:
28%

A hullámpala (régebbiek legalábbis) azbeszt szilárdítással készül. Nemcsak csúnya, de kifejezetten ártalmas.

Közönséges drótkerítés és a kutyával való törődés biztosan megteszi.

2012. márc. 16. 22:48
 6/7 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem a pala kerítésnek ritka gusztustalan!! Tetőnek sem semmi de azt nem látod annyira.Csinálj 1 jó drótháló kerítést+ rakj rá 1 villanypásztort.A kutya a kerítés közelébe sem fog menni az tuti.

Villszer.

2012. márc. 17. 00:53
 7/7 anonim válasza:
Utolsó te ritka nagy neandervölgyi lehetsz...... villanypásztor.... az ilyenekre szoktam mondani, hogy hardcore paraszt.
2020. febr. 4. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!