Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért nem fogja meg a fúrófejet?

Miért nem fogja meg a fúrófejet?

Figyelt kérdés
Pár napja vettem egy ütvefúrót aminek van fúró funkciója is, és egy 0,5 milliméter átmérőjű fúrófejet. A probléma az hogy a tokmány a legszorosabb állapotában sem fogja meg a fúrófejet és kiesik. Nem értek az ilyen gépekhez. Fémet szeretnék átfúrni. Valamit rosszul próbálok összerakni vagy kéne vennem bele egy másik tokmányt?

2012. febr. 25. 20:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi akar lenni az a 0,5mm átmérőjű fúrófej?
2012. febr. 25. 20:44
 2/10 A kérdező kommentje:
[link] <-- Pont így néz ki mint ez
2012. febr. 25. 20:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Túl vékony a fúród a tokmányhoz.
2012. febr. 25. 20:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Ütvefúróba 0,5-ös fúrót????? Felejtsd el, ez kb. olyan, mintha kénsavval akarnál selymet mosni...

0,5-ös fúróhoz illene már olyan 15-20000-es fordulat, valami Proxon vagy Dremmel (és noname klónjaik) megfelelnek.

2012. febr. 25. 21:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem kézi fúróval nem menne 0,5-ös furat készítése, csak oszlopossal: 1 mp alatt eltörném. Ettől még lehet, hogy neked menni fog.
2012. febr. 25. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
15-20000-es fordulat= azonnali törés. Inkább 1500-2000+ oszlopos fúró + üregelő spray, és felejtsd el a 700 Ft-os 0,5-ös fúrót, inkább irány a szerszámbolt.
2012. febr. 25. 21:21
 7/10 fúróferkó ***** válasza:

Létezik fúrótokmány 0-6 mm tartományban.Én is ilyent használok,ha nyomtatott áramkör panelt fúrok akár 0,3-0,5 de leggyakrabban 0,8 mm fúróval.

De kézifúrógéppel eszembe nem jutna kipróbálni ,hogy tűnik el a fúró.

Amikor még nem volt 0-ra összezárható kistokmányom,csak ami az asztali fúrógépen van ,úgy fogtam be a 0,8 és hasonló miniatűröket a 13-as tokmányba,hogy újságpapírt tekertem rá,megszorítottam és addig tököltem központosítással ,amíg sikerűlt.

2012. febr. 26. 09:31
 8/10 anonim ***** válasza:

#6-nak: Látom, nem fúrtál még ekkora fúróval... Meg úgy általában fúróval...

1,2-1,6 m/perces vágósebességgel még is mit akarsz csinálni? Beleszúrni az anyagba?

Ha az egzotikusabb anyagokat, mint mondjuk titánt, saválló és nagy szilárdságú illetve szerszám acélokat kihagyjuk a listából, akkor az ajánlott vágósebesség 25-40 m/p, bronznál 80... Ez persze hűtéssel, nélküle lefelezhetjük, de akkor is 16000-es fordulat a minimum...

(És még mielőtt megörülnél, hogy "elszámoltam", jó ha tudod, hogy telibefúrásnál középátmérőre számolunk...)

2012. febr. 26. 16:20
 9/10 fúróferkó ***** válasza:

Igaza van a 8.nak.

A 2000 fordulat egy 0,5 fúrónak pláne ha a neki szokásos anyagba, az üvegszálas poliészterbe fúrunk kevés.

Legalább is a gyakorlatban kevés szakinak kell szénacélba ilyen kis furatot készíteni.

De a kérdező nem is erre volt kíváncsi,hanem arra, miért nem tudja megszorítani.

2012. febr. 26. 19:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért nem fogja meg,mert az "átlag" tokmány befogóképessége 1,5mm-től kezdődik...és 10,vagy 13mm a "vége".
2012. febr. 26. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!