Hogy lehetne megjavítania kályhát? Vettünk egy kályhát tavaly, Lampart:Budafok. Belül a bélésen lyukak lettek. Milyen anyaggal lehetne betömíteni? Cement? Vagy valami hasonló?
Igaza van az elsőnek!
Én a vadi új kályhát mikor hazavittük rögtön kikentem belül ezzel a keverékkel.Így esélye sincs kilyukadni,megrepedni.Ha viszont már lyukas,akkor is használhatod a samotpor-vízüveg keveréket,a lyukak tömítésére!
Első telemet fűtöttem Kamino 6 kW-os kályhával, most gyüjtöm a tapasztalatokat. De a felvetett kérdés, és az adott válaszok igen hasznosak voltak számomra.
Viszont jelenleg azon agyalok, hogy "álcserépkályhát" csinálok, csak senki nem közli velem, hogy mennyire vagyok hülye:)
A szomszéd nénivel van egy közös valunk. A kályhától kb. 40 cm-re van. A kályha mögött (ha ló nincs szamár is jó) fagyálló kőmintás járólappal van kirakva. A szomszéd néni igen meg van elégedve, hogy jó meleg a fal.
Miért ne hasznosíthatnám a saját tüzelésem méginkább magamnak?
Nézegettem a neten, de a kandallóbetéteket az én agyam szerint inkább leszigetelik a falazó elemekkel. Igaz, szép megoldásokat látok.
Az jár az agyamban, hogy kb. 5-10 cm-re a kályha mellék raknék samott téglából egy ál falat, vagyis lábazatot. A tetejére (kb. 30 cm magasan, hogy piritóst is lehessen alatta sütni) szögvasból áthidalót, arra szintén samott tégla. Ha beválna, akkor burkolnám.
Viszont a kályhát is ki tudnánk húzni, ha szükséges.
Azt remélem, hogy így ha nehezebben is melegszik fel, de tovább adja le a hőt.
De senki sem alkot véleményt az agyalásomról :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!