Mit csináltam rosszul? (képek) + (FELPONTOZLAK! )
Figyelt kérdés
Akváriumi világítást készítettem, de a két folytó trafó forró, és a tető teteje is forró, de nagyon. félek hogy fel fog gyulladni. Mit csináltam rosszul, vagy mit javítsak rajta? A fénycsövek is nagyon forróak voltak. A doboz oldalára lyukat/lyukakat kell vágni hogy levegőzzön?
2012. jan. 21. 10:17
1/8 A kérdező kommentje:
OSB lapból készült a tető.
2012. jan. 21. 10:18
2/8 A kérdező kommentje:
Így csináltam az egészet... De valamiért elfelejtettem lukakat vágni a hűtéshez... Ha ezt megoldom, akkor nem lesz olyan "forróság" a tető alatt?
2012. jan. 21. 10:22
3/8 anonim válasza:
Így van, mindenképpen kell neki valamilyen szellőzés,egy lyuk nem elég, nyolcas vagy tízes fúróval fúrsz 20-25 darabot egymástól egy centi távolságra és nem fog annyira melegedni. Én mondjuk a tetejére tenném, mert ugye a meleg levegő felfele száll.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, megyek és hozzálátok. Megkaptad a zöld kezet :)
2012. jan. 21. 10:31
5/8 anonim válasza:
Ha működik a világítás akkor nagy baj nem lehet! A fojtó transzformátor a működési elvéből adódóan melegszik. Kell néhány szellőző nyílás és kész.
Villszer.
6/8 ekeke válasza:
Hmm.... a fénycső annyi energiát ad le hőben a fojtóval együtt, amennyi rá van írva. A fény amit kiad mellékes, és még az is hő lesz itt-ott. A fojtó ráadásul arányában elég sokat elvesz, tehát jó forró. Alulra is kell luk, mert csak felül lukasztgatva nem alakul ki az áramlás. Alul néhány és felül is, és kész vagy.
7/8 ekeke válasza:
Ne csodálkozz, ha valakit jól odaver majd az áram. Ugyanis az alufólia ALUMÍNIUMBÓL van. A felfröcsögő víz meg elég hamar át fog vezetni a vezetékek és a fólia között. Kivéve, ha az egészet üveglappal véded a víztől, az áramkörben meg legyen legalább egy FI relé.
8/8 A kérdező kommentje:
A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
Persze hogy üveglappal volt védve. De azóta már eladtam az akváriumom, világítással, mindennel együtt.
2013. márc. 8. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!