Bakelit lemezből mivel lehet darabokat kivágni?
Figyelt kérdés
Valaki csinált már mondjuk faliórát belőle? Mivel lehet szépen, törés nélkül kivágni belőle darabokat?
Valami ilyesmire gondoltam: [link]
2012. jan. 19. 14:32
1/7 fúróferkó válasza:
Akkor max.5 mm vastag lemezről van szó?
Kis fordulatú fúrógépbe fogható forgó szerszámot kell csinálni.A szerszámtengely alsó részén egy merőlegesen eltolható,rögzíthető késtartó van.A késtaróba szintén merőlegesen a bakelitlemezre egy 6x6 mm -es gyorsacélból "kiszúrókést" kell köszörülni.
Persze tűs jelzőkörzővel elő is rajzolhatod a köröket és szépen körbefúrkálni és kireszelni a jelzés mentén.
2/7 anonim válasza:
Én lépcsős fúróval próbálkoznék, kis fordulaton pl akkus fúróba fogva.
3/7 anonim válasza:
Hasonlót én ilyennel csináltam, igaz állványos fúrógépen:
4/7 fúróferkó válasza:
Vékony lemeznél tényleg jobb a kúpos fúró.Reszelővel mindenképpem után kell munkálni.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
Akkor megpróbálom kibekkelni az ötvös műhelyünkbe, hogy ott megcsinálhassam :)
2012. jan. 19. 15:28
6/7 Gil Yepes válasza:
A külső körformának dekopírfűrésszel + reszelővel állnék neki. A kúpos/lépcsős fúró nem rossz ötlet, de amennyire én tudom elég drága móka, ezért inkább vegyél egy szett körkiszúrót (fém, vagy műanyag lemezhez, esetleg gipszkartonhoz - ezzel mondjuk óvatosabban kell bánni).
7/7 anonim válasza:
A lépcsős fúró tényleg nem olcsó, 6-8 ezer körül vannak. Csak egy ilyen projektért én sem venném meg, de ha már úgyis van más miatt akkor nagyon hasznos szerszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!