Mire való az a szappan, amit a festékboltban láttam a gipsz mellett?
Barna színű. Kenőcsös, zselés állagú. Büdös. Vastag műanyag tacskóban van.
Ezzel kell lemosni a falat a portól?
Miért nem kérdezted meg az eladót? vagy miért nem nézted meg hogy mi volt ráírva?
Ne már! ennyire félsz? Borzasztó! :)
Kenőszappan.
Pl.: Enyves festéskor az egész falat le kell szappanozni, szívás csökkentés és por megkötés képp.
Káliszappan--- [link]
-ahogy az előző válaszoló írta-festéshez.
-Esztergályosok is használják. Feloldják vízben,fúróolajat kevernek hozzá. Ez hűtő~kenő emulzió a munkadarabok megmunkálását segíti.
-A drótfonó üzemek is ezt a keveréket használják a drótkerítés készítése közben.
-A káliszappan 10~12%-os oldata a mezőgazdaságban is használatos. A pajzstetű pajzsának/védőburkának feloldására jó.Levéltetű-irtó permetszerhez keverik.
...nem kimondottan a fal portalanítására van.
Mi a technológia a feséskor?
1. lecsiszolom a falat
2. lekenem ezzel a kenőszappannal oldott vízzel- lemosom a falat vele
3. lealapozom apapozó oldattal
4. festek
vagy ez a szappanos mosás, tulképpen az alapozó?
Nem nem. Ez az enyves festéskor kell! Gondolom nem enyvessel akarod lekenni a lakást... ( bonyolult, elavult technika, nagyon könnyű elrontani és sok tapasztalat kell hozzá+biztos, hogy diszperzióssal van lekenve a lakásod)
De ha akarod leírom az enyveset neked, de az úgysem fog menni már nem azért...
Diszperziós:
Felületvizsgállat
Impregnáló alapozás
Nagyjavítás
Kisjavítás (Glettelés)
Impregnáló alapozás
Festés 2x
Szóval bevallom!
Én vettem régebben egy ilyen szappant és a festés elött ezzel kentem le, felhigitva, az egyik szobát, ahol nagy átalakítások voltak. Eredetileg a kocsimat akartam vele lemosni, ezért vettem régebben, kipróbálás jelleggel, de asszony, aki falusi lány volt, azt mondta, hogy ne tegyem, mert a gyerekkorában, emlékei szerint a falra kenték festéskor.
Szóval ezért inkább a falat mostam le vele.
Nagyon jól sikerült. Azért kérdeztem a nevét, mert most megint egy átalakításban vagyok és arra gondoltam, veszek megint a pormegkötésre, lemosásrta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!