panel lakás fala, teljesen minden festék levakarva, mert hólyagosodott, pergett le. Most ez a szürke fal van csak, mivel kell lealapozni, hogy ne peregjen le az új festés, mint a régi? Glettelni is kell majd, milyen sorrendben kell csinálni? Először alapozás, majd glettelés és aztán festés. Vagy először gletteljünk és utána alapozzunk? (Valahol olvastam, hogy előbb az alapozás és aztán a glettelés, de akkor meg nem úgy van, hogy a glettelt részek nincsenek lealapozva és akkor már nem is egyforma a két felület szívóképessége stb?)
2011. dec. 15. 13:38
1/9 A kérdező kommentje:
Ja, azt tudom, hogy van mély alapozó, de van rengeteg féle, árban is eltérőek, nem tudom mi a különbség mélyalapozó és mélyalapozó között. Egyszerű diszperziós falfestékkel szeretnénk majd festeni.
2011. dec. 15. 13:39
2/9 anonim válasza:
elösször is falfixel kéne lealapozni,majd 6-30-sal végig glettelni,majd 0-3-sal és szépen felcsiszolni,érdemes nagyon jól lekaparni a festéket ,mert sokszor előfordul hogy az alatta lévő rétegek valamelyike nem bírja az új festéket és felpúposodik és ledobja azt,olyankor nehezebb festeni de nem lehetetlen
.
2011. dec. 15. 14:14
3/9 A kérdező kommentje:
Teljesen le van kaparva, azzal nem volt gond, könnyen lejött, semmi nem maradt belőle. Se nagy lyukak vagy repedések nincsenek különben, szép sima szürke beton fal maradt utána csak egy-két kisebb részen kíván egy kis glettelést. Egy helyen találtam csak adatot a kiadósságáról a neten, azt írják 15m2/liter, ez reális?
2011. dec. 15. 14:36
4/9 anonim válasza:
Lealapozod, gletteled 2x majd fested szintén 2x.
( Először kicsit keményebb, sűrűbb anyaggal aztán másodjára már egy vékonyabb, sokkal puhább-lágyabbal gletteled).
6-30al fölösleges behúzni, az vékony vakolat, ezek a beton panelok meg egyáltalán nem repednek meg. Ha repedezne akkor is csak üvegszövet hálóval lenne értelme. (dryvit háló)
2011. dec. 15. 15:30
5/9 anonim válasza:
Persze a csiszolást el ne felejtsd. Az egyik legfontosabb.
2011. dec. 15. 15:30
6/9 anonim válasza:
Lealapozod, gletteled 2x ismét, csiszolod, alapozod majd fested szintén 2x.
Nemtudom mi van ma velem :DDD
2011. dec. 15. 15:31
7/9 anonim válasza:
Együtt horgászunk egy festővel/is/.
Szerinte a > KŐBER < mélyalapozó a legjobb. A hígíthatóságnak,ami rá van írva csak a felét alkalmazd.
Ezenkívül tegyél bele egy kis festéket,akár a leendő színből. Így jobban lehet látni,mikor a mélyalapozót viszed föl,hisz az alapból színtelen.
2011. dec. 15. 17:18
8/9 anonim válasza:
Azért fölösleges rakni bele, festéket de ki, hogy szokta. Ha egy glettelt felületet alapozol akkor olyan kb mintha egy papírt nyomnál bele vízbe. Egyből sötétebb színe lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!