Hogy lehet egy strapabíró elég mappát készíteni?
Nem pont ide való kérdés, de hátha valaki tud segíteni...
Szóval az a helyzet, hogy egy mappát szeretnék csinálni, ami kibírja a barátnőmet :)
Nem tudom, hogy lenne jobb: venni egyet vagy magam csinálni kartonból, esetleg valami más anyagból... Tudnátok segíteni abban, hogy pontosan hogy álljak hozzá? Milyen technikával vagy, hogy milyen mappát vegyek?
Strapabíró legyen?
Nos kartonpappír alapnak megteszi.
Vághatsz bele merevítőket és technokollal ragsztgathatod
de csinálhatod azt is hogy fém lemezt vonsz be valami pappír anyaggal és ott a strapa bíró mappa :)
Vagy a kartonpappír is jó csak vasrudakkal merevíted ki vagy vasráccsal :)
Az igazi ötlet most pattant ki a fejemből:)
Szerezz jó sok carbon lapot! Ezeket műgyatnával tudod ragsztgatni iszonyat sokmindent bírna ki és még kivitelezhető is :)
De ha kemény vagy akkor csinálj prés szerszámot amiben préselheted a lapokat mappává :)
A "kibírnit" úgy értettem, hogy a barátnőm nem túl óvatosan pakolja be a dolgokat a táskájába, és nem akarom, hogy a mappa szétessen, vagy pl leszakadjon a teteje stb...
A határidő kb 1 hónap
Hmm régi kérdés, de rajzos emberek tuti bele bele olvasnak v akik számára fontos a jó tok/mappa.
Strapabíró mappákat táskákat csinálgattam nem egyet magamnak. Suliba is magambak csináltam mert meguntam, hogy nem bírnak ki pár hónapot se.
Elkészítéshez kell tudni mihez kell s mekkora. Az alapot SOHA se csináld papír/karton lapokból az már fail... Kis nedvesség is megöli. Mindenem alapja műanyag lapból vagy nagyobb dolgoknál pl A2es mappáknál műanyag lemez. Kisebb táska/mappa: A műanyagot méretre vágom, kimérem a mappa gerinc vastagságát, vonal mentén minimálisan "mélységet" karcolok aluminium vonalzó és szike segítségével meghajlítás miatt, hogy azon a vonal mentén hajlítsam. Kilyukasztgatom 3-5mm enként a varrás menetét zsákvarró tűvel finoman kalapács segítségével. A külső részére felvarrom úgy az anyagot, hogy a tok/mappa belsejébe hajoljon széle -> körbe varrom a műanyagon lyukak mentén erős műszlas vagy bármi más erős cérnával. Körbe a varrás mentén belevarrni a húzózárat s végül valami vékony anyagot beleragasztani bélésnek úgy, hogy a kilógó húzózár széle s a külső anyag széle le legyen fedve, ne akadjon bele minden. De ez egy nagyon alap. Sok variációja van, csak fantázia kérdése. Amiket hasonlóképp készítettem 4-6éve bírják, minimális hibákkal pl tipikus sarkánál kikopik az A2es mappa földre lerakások stb de csak anyag belűl épp. Többi képzeletedre van hagyva mit hozol ki s tervezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!