Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyi idő alatt köt meg a...

Mennyi idő alatt köt meg a falazóhabarcs annyira, hogy a fagy már nem tudja károsítani? Mikor vehetem el a lent említett védelmi apparátust? Az eldolgozott habarcstípus teljes kötési ideje hány nap pontosan?

Figyelt kérdés
November elején falaztam alá a melléképületet, ami döngölt földből épült. A falazóhabarcs HF30-as típusú (50 liter homok, 12,5 kg portlandcement, 2,5 kg mészhidrát/ keverőgép volt). kukoricaszár kévéket fektettem mellé, a hőmérő az mutatta, hogy a reggeli fagyokban sem szállt ezek alatt +4, +5 celsiusfok alá a hőmérséklet, sőt a nedvességet is visszatartották, így a habarcs felszíne sem "égett" ki. A téglákat eleve nedvesen falaztam be...
2011. nov. 12. 14:20
 1/1 anonim válasza:

A cement kötési ideje 28 nap.

Fagyveszélyes időszakban fagyállós vizet szoktam keverni az anyagba. (Olyan keverési arányban, amilyen hideg lehet a legrosszabb esetben.)

Drágább, de nem lesz baj.

2011. nov. 17. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!