Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ti milyen fűtést tennétek egy...

Ti milyen fűtést tennétek egy ilyen házba?

Figyelt kérdés
Vettünk egy kecót, a paraméterei röviden: kb. 90m2. Egy nappali, egy gyerekszoba, egy háló, egy fürdő, egy wc, egy konyha-étkező. Ezeket a helyiségeket kellene fűtenem valamivel. A ház jól szigetel vertfal van a nagyrészén, kinn -10 fok, de benn fűtés nélkül is legalább plusz 5. A konyha étkező rész téglából van, picit kibővítettük könnyűszerkezetes fallal, le van szigetelve, nyílászárók ott cserélve. Első dolgom lesz hogy a többi helyen is thermo ablakokat tegyek be. Sajna a mai világban nem ugrálhatunk, így olyan fűtési módszert keresek ami nem túl drága beruházással jár, de a gatyánk sem megy rá. Sokfélét nézegettem, leginkább a vízteres kandalló radiátorokkal tetszene a legjobban. Egy kandallót 150körül tudnák szerezni, radiátorokat is viszonylag jó áron, 4-5 db kéne egy 20asból meglenne. Kérdés h az épületgépészet része mennyire drága? CSövek, szerelés stb. Vegyes kazánhoz nincs kéményem, gázkazánhoz sem. Azon is gondolkodtam h maradna a konvektor/most az van benne/ de valami újabbra cserélném. Talán az jár a legkisebb beruházással ill az a legkényelmesebb. Plusz egyet kéne beraknom a hálóba és úgy gondoltam a konyha részben maradna egy fatüzeléses kályha. Kérdésem: ha jó szigetelésű a ház és a nyílászárók is ki vannak cserélve, rámehet a gatyám a konvektoros fűtésre?
2011. nov. 11. 17:28
 1/2 anonim ***** válasza:
Az életem során több lakásban éltem, ahol más-más fütési lehetőség volt. A legjobb és legolcsóbb a cserépkályha volt.
2011. nov. 11. 17:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Drága a konvektor, hogy mennyire, azt majd tapasztalatból megtudod. Viszont vertfalú házba óvatosan tegyél thermo ablakokat, mert az a fal addig áll, amíg nem vizes, ha vizes, akkor gyakorlatilag szétfolyik. Szóval csakis automata szellőzős ablakot tegyél!

Nem vagyok fűtésszerelő, azt nem értem, ha kandallót tudtok berakni, akkor kazánt miért nem? Merthogy az a legszerencsésebb, ugyanazt tudja, mint a kandalló, csak nem koszol a lakásban. Meglátjátok, idén mennyi a gázfűtés ára, na annak akár a kandalló, akár a kazán kb. a harmada lesz. Onnantól tudsz számolni, mennyi idő alatt térül meg a beruházás.

2011. nov. 11. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!