Szerintetek megérné ez a Güde vastagsági gyalugép?
Szervusz!
Mi a tapasztalatod a géppel kapcsolatban, így egy év elteltével? :)
Üdv!
Igen meg van még, teljesen korrekt szerkezet ha rendszeresen(!) karbantartod, ezalatt azt értem h minden késélezésnél ajánlatos bezsírozni a fogaskerekeket legalul amik a gép magasságállításáért felelnek, valamint a láncokat is érdemes bekenni zsírral amik az előtolásért felelnek, meg még érdemes zsírt tenni a 2db menetorsóra, gyakorlatilag ezen a 2db menetorsón fekszik az egész gép, aztán javasolnék pár gépkímélő módszert amivel hosszabb élettartamú lehet a gép:
-ne fogj sokat a géppel:
a gépnek a tetején van ugye a fogantyú amivel ugye a magasságát lehet állítani, na most ez olyan menetemelkedésű h egy fél tekerésnél visz le 1mm-ert, érdemesebb mindig negyed tekerésenként haladni, egyrészt így gyönyörű lesz a felület minősége főleg ha új a kés, másrészt ezzel kevésbé terheled le a motort és az előtoló rendszert.
-Etető és elszedő asztal magasabbra állítása:
a gyári beállítás legalábbis nekem anno úgy volt h az etető és elszedő asztal vagyis a 2db lehajtható asztala úgy volt beállítva h pontosan síkban legyen a gép "belsőasztalával", és így tényleg csak egy nagyon picit(0,25mm) kapott le az anyag végéből anno a gép,aztán amióta egy nagyon picit feljebb állítottam azóta sehol sem kap le, tényleg érdemes ezt megcsinálni mert pl így nem kell mindig 4 cm-ert rászámolnod az anyagra a lekapás miatt, így akár mm pontosra is levághatod az anyagod készméretét és úgy is meglehet munkálni nem fogja lekapni, arrol nem is beszélve h így kevésbé terhelődik a gép mert hát ugye 4cm-el kevesebb anyagot kell megmunkálnia.
-elszívás:
mindig(!) de tényleg mindig használd az elszívást még akkor is ha pl 2cm szélességű anyagot tolsz át csak 1x is, mindig használd az elszívást, sajnos olyan kicsi az elszívócsöve a gépnek h hamar eltömődik és így nem olyan jó a gépnek, én úgy oldottam meg h tettem még fel egy 50/100mm-es átalakítót így a 100mm elszívócsővel tudom elszívni onnan a forgácsot.
na szóval igazábol ennyi, mellesleg pont ma vettem elő a 4 hónapos utolsó használat óta és semmi baja nem lett a tél alatt, aztán meg a motorja nem az a hű de erős de azért jól vísz,nagyban hozzájárul a késnek az élessége, van benne túlmelegedés elleni védelem, 1x már be is kapcsolt és 15 percmulva már ujra is visszalehetett kapcsolni, meg am arra figyelj h mindig csak 1db anyagot munkálj meg vele egyszerre, sose többett, még akkor se ha csontra egyvastagságúak, egyrészt a gép nem terhelődik másrészt pedig nem húzza be akkor féloldalasan az egyik anyagod, tehát sztem mindig csak 1db munkálj meg vele egyszerre. na szal ennyi lett volna, láttam én is sok negatív kommentet a güderől de sztem ez a termékük meglehetősen perfekt lett, eddig semmi baja nem volt, illetve 1x volt amikor elszakadt az ékszíj, de az is csak azért volt mert sokat használtam túlmelegedett bekapcsolt a túlmelegedés elleni kapcsoló leállította a gépet és a hirtelen leállás miatt meg ahogy közben munkált úgy elszakadt az ékszíj, adnak hozzá tartalékot szal most azt használom, szóval... jó munkát!:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!