Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mekkora teljesítménye van egy...

Mekkora teljesítménye van egy gázforrasztó ceruzának?

Figyelt kérdés

Mit ilyen 1-2-3eFt-ért lehet kapni. Lehet vele rendesen rézcsövet is forrasztani egy-két forrasztás erejéig, vagy ahhoz kicsi a lángja és csak apró precíziós dolgokhoz való ikább?

Na meg az aggaszt egy kicsit, hogy mindenhol azt írják, normál öngyújtógázzal is működik, de gondolom nem ér el olyan lánghőmérsékletet azzal, mint izobutánnal. Az viszont baromi drága hozzá.

Érdemes ilyet venni, vagy inkább ruházzak be 5e-ért egy nagyobb palackos forrasztóra. Ahhoz lehet kapni egyszer használatos kis palackokat valami 500Ft-ért.

2011. szept. 11. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem volt ilyen,valóban a ferdeszeműeknél is kapható 250 ft-os öngyújtógáz-flakonból tölthető.

Én 5 mm-s sodrott rézdrótok végeinek cinezésére használtam anno.

Emlékeim szerint nem voltam a teljesítménytől elájulva. Nehezen tudom elképzelni rézcsőhöz-/bár én a központi fűtéshez 18-as átmérőjűt forrasztottam/.

Az a kis palackos forrasztóm van,szerintem érdemes beruházni,és min.egy évtizedig biztos szolgálni fog.

2011. szept. 11. 23:56
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pici.

A mini gázforrasztó ceruza csak kis vezetékek ónozására elegendő,a rézcsövek lágyforrasztása megköveteli a cserélhető palackos gázforrasztó teljesítményt legalább.

A forrasztáshoz ajánlott folyósítószer is(degufit)illetve csillogó fémtisztára pucolt felületek kellenek.

2011. szept. 12. 04:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos segítségeket! Akkor inkább veszek egy nagyobb, cserélhető palackosat.
2011. szept. 12. 08:54
 4/4 homo ludensz ***** válasza:
100%
Jó döntés. Rengeteg másra is tudod használni a cserélhető palackost,berohadt csavarok oldására, rézcsövek lágyítására,festék leégetésre,befagyott zárak kiolvasztására. Hasznos kis portéka és sokoldalú.
2011. szept. 13. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!