Régi megsárgult műagyagot lehetne fehéríteni?
Figyelt kérdés
A padlásról lehoztam a gyerekeknek a régi C64-emet , meg egy Nintendót , jól be volt csomagolva pormentesen , de a műanyag szörnyen besárgult , lehetne valamivel világosítani rajta házilag.2011. aug. 5. 17:57
1/11 anonim válasza:
Hypokloritos tisztítószerrel lehet próbálkozni, de nem garantált az eredmény. Ha levehető a burkolat, akkor akryl festékkel át lehet fújni. Ha nem, akkor marad a retro cucchoz, retro külcsín!
2/11 anonim válasza:
1. Hypo oldat.
2. Nagyon finom súrolópapír.
3. Cillit bang
4. Hidrogén peroxid
Válaszd ami jobban tetszik.
3/11 anonim válasza:
Domestos,cif és szódabikarbóna segíthet valamennyit,de ilyenkor sajna maga az anyag sárgul,az már fehér nem lesz.
4/11 anonim válasza:
a legbiztonságosabb,ha olyan törlőkendőt veszel,ami vegyszeres, és azzal áttörlöd.
5/11 anonim válasza:
ha esetleg szét szednéd? vizes csiszolópapírral átsimítani. 1000-1200-as szemcsefinoságúval. szinte már majdnem políroz.
6/11 anonim válasza:
Szerintem semmi sem segít. Nekem egy öreg mikróm van, az sárgult meg "szépen". A fém része még fehér, de a műanyag már sárga.
7/11 anonim válasza:
nem lehet, a műanyag anyagában sötétedik így be idővel, és ezen semmivel sem lehet sajnos javítani, ez már ilyen (antik;)
9/11 anonim válasza:
Hát amilyen megoldásokat én látok annak két féle verziója van:
-Nem működik
-Működhet,de csak ha van egy vegyészlaborod a másik szobában,és nem félsz kockára tenni az életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!