Lehet lépésálló hungarocellt rakni le a laiminált padló alá? Ha igen, mennyire bírja pl. a szekrénysor súlyát?
Szia!
Burkoló vagyok.
Nyugodtan lehet alá tenni sőt annál melegebb.
A btonra 1 sor párazáro fólia, utánna nikecel nek szügséges a nagyon drága elég a leg olcsóbb aztán habfólia, majd a laminált parketta ami minimum 7 mm de inkább 8 mm-es minden irányból billenő klickes legyen.
Magamnak is már 3.éve igy raktam le semmi baja.
Ha nagyon görbe az ajzatbeton akkor csemperagasztóval bele lehet húzni,utánna 1 hét múlva mehet rá a parketta.
Üdv:Tatka
Második.
Már a meglévő betonra kell rakni a fóliát meg a nikecelt ,tehát nem kell ujra betonozni.
A fólia pedig azzért kell mert nem mindenki tömbházban lakik,hanem régi kertes házakban és akoriban nem használtak a beton alá semmijen szigetelést.
Én a régi aljzatbetonra fektettem a hungarocellt. (Nem raktam párazáró fóliát, mert az aljzatbetont arra öntöttük annak idején.)
A hungarocellre dryvit hálót ágyaztam be flex csemperagasztóba. (Úgy mint a homlokzaton teszik, csak kb. 2 mm vastagságban ragasztóztam.)
Erre raktam habfóliát és arra a laminált padlót.
Tökéletesen bírja a terhelést, a háló és a ragasztó összefogja a táblákat és jelentősen megnőtt a terhelés elosztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!