Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet fa pajzsot...

Hogyan lehet fa pajzsot csinálni olcsón és egyszerűen?

Figyelt kérdés
szeretnénk ismerősökkel egy középkori bemutatót tartani és szeretnénk benne pajzsokat is.
2011. jún. 11. 23:35
 1/5 anonim válasza:
Nem nehéz, csak fa kell hozzá meg egy két eszköz. Szerzel anyagot, a legjobb ha olyan fa anyagod van ami kellően vastag és kellően nagy (Arra értem hogy elég nagy és nem kell több fát összeszegelni hogy tényleg pajzs mérete legyen) körbefűrészeled olyan alakúra amilyet szeretnél, legjobb ha van dekopírod, mert kézzel nehézkes lenne fűrészelgetni. Aztán ha kész az elejére tudsz mintákat faragni, csak egy véső kell és egy kalapács, meg egy ötlet amin elindulhatsz, milyen ábrát vagy címert faragj az elejére.
2011. jún. 11. 23:56
 2/5 anonim válasza:
100%
ja most olvasom hogy ismerősökkel szeretnél bemutatót tartani. bocsi én azt hittem hogy gyerek vagy és játékra kell! azért írtam le amit írtam, mert kicsinek mi is csináltunk ilyen pajzsot, de ha már felnőttek vagytok és hobbi szinten csináljátok ezt a középkori témát akkor bocsánat!
2011. jún. 11. 23:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Ha nem is felnőttek de komolyan csináljuk ezt a dolgot.
2011. jún. 16. 23:02
 4/5 Vajk86 válasza:
100%
Én is középkori hagyományörző vagyok és pont az utóbbi napokban készült el 4 pajzs amit csináltam. Én amit tudok ajánlani a következő. Lehetőleg rétegelt fát használj mert csak az képes tartósan elviselni a csapásokat törés vagy széthasadás nélkül. Ha deszkákat használsz, akár milyen faanyagból is van, az hamar bekrepál. És azért meg nem kell aggódni hogy nem lesz korhű hisz a rétegelt fát már a rómaiak is használták, nem modern találmány. Én azt a fogantyút amit markolunk acélból készítettem el, majd kapupánt csavarral erősítettem fel. Így biztosra vehető hogy nem szakad le. Azt a fogantyút pedig ami az alkarhoz szorítja a pajzsot bőrövből készítettem.
2011. szept. 6. 14:29
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm ezt ki kell majd próbálni.

láttam kint a MOGY-on pajzsokat de azok nem voltak vmi tartósak inkább csak dísznek való én szerintem

2011. szept. 7. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!