Ártalmas - e a műgyanta?
Olyan műanyagba nem jó önteni, amit az oldószere felold. Ezt könnyen kipróbálhatod, ha egy kicsit rákensz a mintára az oldószerből.
Felmelegszik amikor köt, és ez függ attól is, hogy mennyi edző anyagot használsz. Ha többet, akkor gyorsabban köt, de jobban melegszik, ha keveset akkor lassabban köt, kevésbé melegszik közben, de nem olyan tartós.
Bocs, hogy nem privátban válaszolok.
Nos én általában javításhoz használok műgyantát. Általában kétkomponensű szilikonból öntöm ki a formát, az bírja a melegedést is, és könnyű vele lemásolni a formákat. Az epoxi gyantához adnak egy edző anyagot amivel el kell keverni (kb. 5%) és lehetőleg gyorsan kiönteni a formát. Kötés közben melegszik néha 70-80 fokra is, ezért nem jó pl. a pvc, vagy pet az öntéshez. Amit én használok az elég agresszív, a pvc-t oldja de ha megszilárdult akkor már stabil. Megkeményedés után pl. epoxi ragasztóval jól ragasztható.
5-öske írta:
"Általában kétkomponensű szilikonból öntöm ki a formát,"
Tudtommal nincs kétkomponensű szilikon. Talán műgyantát akartál írni.
Igen veszélyes
De minden műgyanta
Ezért elővigyázatosnak kell lenni
Utána kell járni mindennek
Kell kesztyű és maszk
Ez a kettő biztos, kötelező...
Ne lélegezd be, ne érjen a bőrödhöz a gyanta
Sajnos én már be is lélegeztem és a bőrömhöz is hozzá ért
Nem történt semmi sem
Mivel azóta használok védőfelszerelést
De veszélyes
Mivel sokat szédültem...
Nem is keveset...
Az egészségre káros, nem is kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!