Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan érjem el hogy egy 15...

Hogyan érjem el hogy egy 15 watt-os égő égjen elemmel?

Figyelt kérdés
Hogyan csináljam?Úgy kéne hogy két elemet összekapcsolni,mert a legmagasabb amit kaptam csak 9V volt és így két elemet kell összekapcsolni.
2011. máj. 18. 17:21
1 2 3
 1/24 józsibarát válasza:
Vegyél a boltban 12V/230V invertert (~10eFt), köss sorba 9db másfél voltos góliátelemet (az pont 12V), és máris megy az izzó, ha bedugod az inverter konnektorába. De elég nagy hülyeség, mert drága is, és hamar le is szívja az elemeket. Világíts inkább LED-ekkel, azok már 2..3 elemről is elmennek és nem is fogyasztanak sokat.
2011. máj. 18. 17:26
 2/24 A kérdező kommentje:
Ja és úgy rossz én úgy szeretném hogy ne konektoros legyen mert am is drága hanem simán égjen elemmel.
2011. máj. 18. 17:30
 3/24 A kérdező kommentje:
És ledet hol kapok?Csak annyit én romániában lakok am megtalálható egy olyan boltban ahol csak is égők vannak elektromos készülékek.Csillár stb...Szted itt megtalálható?
2011. máj. 18. 17:32
 4/24 anonim ***** válasza:
Hiradástechnikai boltban található meg. Lehetőleg vegyél hozzá előtét-ellenállást is, mert csak simán bekötve az elemek tönkre tudják tenni a diódákat.
2011. máj. 18. 17:37
 5/24 A kérdező kommentje:
Bár hogyha sok LED-et veszek akkor megoszlik az áram és nem megy tönkre a LED nem?
2011. máj. 18. 17:40
 6/24 anonim ***** válasza:

15 W izzó elemről?? Elég butaság.

Nincs olyan kapacitású elem ami tartósan működne vele, max néhány másodpercig.

Ilyen izzóhoz akkumulátorból is elég fickós darab kell!!

Szakemberként is a led-et ajánlom,az tartósan is üzemeltethető elemről és jól sejted olyan helyen kapható ahol villamossági és elektronikai áruféleségeket tartanak.

2011. máj. 18. 17:44
 7/24 A kérdező kommentje:
Nem nem valamit ferreertettel az elem 9 v-s nem 15 en a kerdes elejen azt mondtam hogy az EGO 15W.
2011. máj. 18. 17:46
 8/24 anonim ***** válasza:

Te értettél engem félre, 15 W izzó nem igazán működik elemről(se 9-sem más feszültségen).

Így érthetőbb válaszom?

Gondolom ha ilyeneket barkácsolsz tisztában vagy azzal mit jelent a W, a V is.Az előző az izzó teljesítménye, utóbbi az izzó feszültségértéke és a villamosági alaptörvényekből(bár ezt nem kötelességed tudni ha nem vagy szaki, de érdemes)tisztán látszik hogy mit lehet kihozni egy 9 V-os elemből és mi szükséges egy 15 W-os izzó megtáplálásához!

:))

2011. máj. 19. 19:55
 9/24 A kérdező kommentje:
Jah rosszul ertelmeztem am en ugy szeretnem megcsinalni hogy:Ha csak par masodperci is eg csak egjen az a lenyeg!Csak ugy kiserlet kent.Elszeretnem vinni fizikaorara.Es huje voltam mert en iLYen izzora gondoltam es elemmel nem lehet mukotettni csak siman elemmel: [link]
2011. máj. 20. 14:31
 10/24 anonim ***** válasza:

A linkben látható izzó szinte soha sem fog menni elemről!

Ugyanis vagy 147 db ceruzaelemet, vagy 25 db 9 V-os elemet kellene sorba kötni egyetlen villanás erejéig ami tecnikailag olyan művelet ami nem éri meg a fáradozást.

Keress olyan ami 12 V os, a W szám pedig lehető legkisebb így már 2 db 9 V-os elemről sikert érhetsz el.

2011. máj. 20. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!