Festett már valaki előre bekevert színű Héra vagy Dulux festékkel?
Mindegyik jó anyag a Héra nagyon jól takar . A Dulux nekem simább falat igényelt mer selyem fényű volt , de egy kenés nem volt elég :))
Szerintem a m2 számítása jó de csak 1 rétegre vonatkozik !
Úgy tudom hogy a Duluxnál viszonylag pontosan adták meg hogy mennyi m2-re elég.
Én még gyárilag színezett festékkel nem nagyon dolgoztam, általában színezőt használunk.
2 soron kell festeni és ha az van ráírva a dobozra hogy 10m2-re elég akkor 2 soron 10m2-t le kell tudnod vele festeni.
Nekem polifarbe platinummal, és héra decorral van tapasztalatom. Bármennyire is a herát favorizálták a festők, a polifarbe festéke sokkal jobban takar, dolgozni is jobb volt vele, és a ráírt felület fedéséhez is közelebb állt. Egyik sem volt elég akkora felületre ami rá van írva. A hera kb 65% körül, a pf 75-80% körüli felületre lett elég a gyári adathoz képest.
A fentiekhez hozzá tartozik, hogy egy alaposan glettelt, és foltosra csiszolt fal volt az alap -a glettelt fal pedig nagyon szívja a festéket, és a színem is elég mély zöld.
A plafon fehérjén az egy réteg után herával még simán átütött az alatta lévő glettelés, itt is sokkal jobban teljesített a polifarbe platinum fehérje. Sőt, szerintem -bár a hera is szép fehér -a szine is valahogy fehérebb volt.
Még egy apróság, ami nekem tetszett: a polifarbe cuccra azt írták csepegésmentes. Ez nem tökéletesen igaz, de közel áll hozzá. Sokkal tisztábban tudtam vele dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!