Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 14V hogyan lehetne lecsökkente...

14V hogyan lehetne lecsökkenteni 12V ra?

Figyelt kérdés

vettem ledszalagot a motorba, beakarom épiteni csak ugye müködés közben az sem 12 folyamatosan hanem 13.5V max 14V.

Nem tudom h hogy néz ki amit eléé kell forrasztani.

ha linkelne valaki nekem egy képet már menne.

köszi.

2011. ápr. 9. 20:59
 1/6 anonim válasza:
inkább tranzisztoros áramgenerátort csinálj, azzal pontosan be lehet állítani az áramot, viszonylag tápfeszültségtől függetlenül.
2011. ápr. 9. 21:50
 2/6 anonim válasza:
Ellenállás? Egyébként lehetséges, hogy nem lenne attól a + 2V - tól semmi baja.
2011. ápr. 9. 22:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy feszültségstabilizátor IC-t köss elé, ha aggódsz a ledek egészségéért. Jobb elektronikai boltokban adnak hozzá kapcsolási rajzot is; régen csináltam ilyet, de úgy rémlik, az IC mellé még kettő kondenzátor kellett a kapcsolásba, és slussz.

Illetve rémlik, hogy a ledeknek illik áramkorlátozó tagként ellenállást is sorba kapcsolni, ez is elképzelhető. Bemész egy elektronikai alkatrészüzletbe, és megmondják neked. Régen a Klinikáknál volt egy ilyen alkatrészbolt, ahol adtak tanácsot is.

2011. ápr. 9. 22:49
 4/6 titak ***** válasza:

Azt a plusz 2 Voltot simán kibírja.

De ha biztosra akarsz menni tegyél elé egy 10Ohmos ellenállást.

[link]

Másik lehetőség, hogy 1-2 diódát kötsz eléje. Ezeken darabonként kb.0,8V veszteség van.

[link]

Az anód megy a pluszra (a háromszög vagy valóságban a fekete oldala)

2011. ápr. 10. 16:17
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segitséget sokat segitsett inenntől már menni fog
2011. ápr. 10. 16:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az a 2V plusz nem sokat számít de ha megakarod nyugtatni magad vegyél 7812 vagy 7912 stabilizátort és megoldódott a problémád, kb 100 Ft az ára.
2011. ápr. 10. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!