14V hogyan lehetne lecsökkenteni 12V ra?
Figyelt kérdés
vettem ledszalagot a motorba, beakarom épiteni csak ugye müködés közben az sem 12 folyamatosan hanem 13.5V max 14V.
Nem tudom h hogy néz ki amit eléé kell forrasztani.
ha linkelne valaki nekem egy képet már menne.
köszi.
2011. ápr. 9. 20:59
1/6 anonim válasza:
inkább tranzisztoros áramgenerátort csinálj, azzal pontosan be lehet állítani az áramot, viszonylag tápfeszültségtől függetlenül.
2/6 anonim válasza:
Ellenállás? Egyébként lehetséges, hogy nem lenne attól a + 2V - tól semmi baja.
3/6 anonim válasza:
Egy feszültségstabilizátor IC-t köss elé, ha aggódsz a ledek egészségéért. Jobb elektronikai boltokban adnak hozzá kapcsolási rajzot is; régen csináltam ilyet, de úgy rémlik, az IC mellé még kettő kondenzátor kellett a kapcsolásba, és slussz.
Illetve rémlik, hogy a ledeknek illik áramkorlátozó tagként ellenállást is sorba kapcsolni, ez is elképzelhető. Bemész egy elektronikai alkatrészüzletbe, és megmondják neked. Régen a Klinikáknál volt egy ilyen alkatrészbolt, ahol adtak tanácsot is.
4/6 titak válasza:
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a segitséget sokat segitsett inenntől már menni fog
2011. ápr. 10. 16:23
6/6 anonim válasza:
Szerintem az a 2V plusz nem sokat számít de ha megakarod nyugtatni magad vegyél 7812 vagy 7912 stabilizátort és megoldódott a problémád, kb 100 Ft az ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!