Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hegesztés- egyen-vagy váltóáramú?

Hegesztés- egyen-vagy váltóáramú?

Figyelt kérdés
Szervusztok, hegesztenék egy kerti kaput, szépre, jóra. Most egy 45kg-os egy-fázisú trafóm van, amivel 2 rózsaállványt csináltam 3-as pálcával, fröcskölve és kifújva. Vennék másik trafót kezdő maganak. Tudtok segíteni abban, hogy Egyenáramú, vagy váltóáramú a kezelhető, ill. a trafós vs. Inverteres megoldás kötődik-e az egyen/váltóáramhoz? (Sejteni vélem, hogy anno vastag volt a pálca, túl nagy árammal mentem, és bénázok, de most inkább a zárt-szelvény laikusan jó hegesztéséhez kellene info. ) THX előre is! Blcs
2011. márc. 29. 20:51
 1/2 Olga néni ***** válasza:
100%
Én is kezdő vagyok, de egyenárammal sokkal könnyebb hegeszteni, és sokkal szebb a varrat is. Az inverteres (az is trafós, csak nagyon magas frekvencia) hegesztő modernebb dolog, azzal is jobb dolgozni, de főleg nem olyan nehéz ha cipelni kell!
2011. márc. 29. 22:48
 2/2 anonim ***** válasza:

ne vegyél semmit...jó a régi is, csak tudni kell szabályozni...ha fixre van tekercselve, akkor kérj meg egy villanszerelőt és ő tesz elé egy akármilyen korlátozót, ami még a priméren kersztül csökkenti a szekunder áramerősséget...gyönyörűen fogja vinni a 2.5 öst...a trafó alá tegyél kiskocsit, vagy talicskát...ja, és ventillátort is..

örök darab...

tisztára úgy fogsz kinézni mint egy profi...

2012. febr. 16. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!