Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Van ötlete valakinek kocsibeál...

Van ötlete valakinek kocsibeállóra, ami olcsóbb mint a betonozás?

Figyelt kérdés
2011. márc. 1. 09:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Téglából is ki lehetne rakni./bontásból visszameradt/
2011. márc. 1. 10:26
 2/16 anonim ***** válasza:
Mitek van otthon? Abból kéne kirakni. A tégla is csak akkor olcsó, ha van épp kéznél. És még úgy is egy csomó pénz. (aljzat, fuga)
2011. márc. 1. 10:29
 3/16 A kérdező kommentje:

Akárhogy számolom a legolcsóbb a betonozás marad.

20m2 12cm vastagon kb 50ezer Ft. Nekem most fele ennyire lenne pénzem. Egyéb javaslatok?

2011. márc. 1. 10:54
 4/16 anonim válasza:
Füvesíts.
2011. márc. 1. 11:16
 5/16 anonim ***** válasza:

És ha csak két keréknyomban betonoznál? Vagy eleve úgy számoltál, csak ilyen hosszú az út?

Ha csak személyautóval állsz rá, szerintem nem kell 12cm-esnek lennie. Legalábbis nálunk 6-7cm-es a beton. Személyautóval járunk rajta ki-be, de néha kisteherautóval is felállnak rá, pl ha hozatunk pár tonna tűzifát. 15 év elteltével semmi baja a 6-7cm vastag betonnak.

2011. márc. 1. 11:45
 6/16 anonim ***** válasza:
Még az jutott eszembe, hogy esetleg kaviccsal, kőzúzalékkal is leszórhatod. Nem tudom úgy mennyivel jösz ki olcsóbban. De abban meg évek múlva ki fog nőni a gaz, akármilyen vastagon is rakod.
2011. márc. 1. 11:46
 7/16 anonim ***** válasza:

Tényleg a betoncsík ! Mi úgy jártunk,hogy kőzúzalékból csináltunk két csíkot. Úgy hozta a sors,hogy átépítés lett a házon,hozzá/bele került a garázs. A régi helyen füves virágos kert lett.

Ne tudd meg,mit kínoskodtunk a rengeteg törmelékkel,még ha beton lett volna,csak kisebb-nagyobb táblákban felszedtük volna...erre is gondolj.

2011. márc. 1. 13:38
 8/16 anonim ***** válasza:
Van aki gyepráccsal csinálja a füvesítést kocsibeállón, valamennyire mutatós, de nem tudom mennyire tartós. Csinálhatod azt is hogy a keréknyomokat vastagon faapríték és tőzeg keverékével töltöd fel. Ha valahol a környékeden van nagyobb bontás akkor ott is érdeklődhetsz hogy nagyobb betöntömböket, téglát adnak-e el a törmelékből (bár elvileg nem szabályos). Persze felszórhatod egyszerűen kaviccsal vagy sóderral is, azt később fel lehet szedni ha mégis betonozásra kerülne a sor.
2011. márc. 1. 16:02
 9/16 anonim ***** válasza:

A legolcsóbb, ha kiásod, mondjuk téglából megcsinálod a szegélyt és mondjuk kulékavicsot hozatsz rá. annak olyan 4500 köbmétere. kell 2 m3 az 9000. nem tömörödik elvileg ha le akarod betonozni össze tudod szedi.

Ha teszel alá nejlont nem fog gazosodni sem.(mondjuk egy kis gyomirtó évente egyszer azon is segít).

Annyira nem néz ki szarul, elvezeti a vizet, nem végleges, télen mondjuk szopacs havat takarítani róla.

2011. márc. 1. 17:05
 10/16 anonim ***** válasza:
Nálunk bontásból származó téglával van kirakva a tetővel ellátott és északi oldalról felett kocsibeálló. Semmi alapozása nincs, kb. 2 éves és kutya baja. A talaj folyami homok. Azt hittem, hogy a lerakás után három hét múlva tengelyig fog érni a bakhát, de most is csak alaposan megfigyelve látszik, hogy picit már megsüllyedt a keréknyomokban.
2011. márc. 1. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!