Elektromos vagy benzines szívattyút?
Szükségem van egy olyan hordozhato szívattyúra ami 151.4 l/perc (kb 9000l/h ill. 40GPH) vizet tud adagolni.
Megoldható, hogy napelemmel/aksival lehessen hajtani egy ilyen kapacitású elektromos pumpát? Ha igen,tudnátok néhány modelt ajánlani?
Vagy muszály benzinest venni? Melyiket?
A szállítómagasság/szívási mélység nélkül a kérdés nem válaszolható meg. Minél nagyobb a magasság (vagy akár vízszintesen a csővezeték komplett ellenállása), annál inkább növekszik a meghajtóteljesítmény igény.
Igen szerény számítások szerint is csak a teljesítményt figyelembe véve (min. 500W) legalább 4m2 napelemtábla kellene (meg hogy nyáron "teljes gőzzel" süssön a Nap), azt nem is belekalkulálva mi jön le napelemről (pl.36V. 15A) és milyen feszültséggel/árammal járatható a szivattyú motorja.
Mélység: 15-20 cm: A víz felszin alá lenne berakva a szívócső.
Max magasság:160 cm
Távolság max 4 méter
Olyan vízpartokra kellene ahol nincsen elektromos áram.
Bocsi ha szakszerűtlen vagyok, nem értek hozzá.
Elektromosan sokkal bonyolultabb és költségesebb megoldani.
/megfelelő kapacitású napelem, egyenáramú motoros szivattyú, stb/.
Vásárban vettem egy Babetta motoros szivattyút, (nem barkácsolt,-gyári), és csodásan elpöfög.
A babettás mennyi vizet nyom át és mennyi benzint fogyaszt?
Én is nézegettem egyet, de nem mertem megvenni mer semilyen műszaki adatot nem tudtak mondani róla.
151L/perc???
(az nem 40GPH !,hanem kb 2400 GPH "gallon.per.hour",azaz a 9000L víz) ez igen-igen sok.
A hajókon lévő fenékvízpumpák közt TALÁN tud valamelyik ennyit,de az már min 24 V-os.
Jobban jársz benzinessel.
Tűzoltóknál próbálj meg körülnézni, igen nagy mennyiség, amit szivattyúzni szeretnél. (Minek ennyi?)
Ennyit engedély nélkül (vízkivételi napló) nem lehet kiemelni.
Takaritáshoz.
Nincsen vele baj. Ugyanoda visszakerűl ahonnan kivettem. S nem mérgező vagy káros dolgokról van szó.
Egészen pontosan 40 GPM szerepel a leírásban.
A napelemmel az üzemanyag költséget szeretném lefaragni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!