Mennyi manapság a maximum szigetelés amit a legjobban szigetelt házra feltesznek? Hány cm vastag nikecel? Én hallottam 30cm vastagról is! Azt mondta a srác, hogy 10-15cm, de van ahol 30cm-t raknak. Ez igaz?
ha van rá pénzed, akkor minél több, annál jobb. persze csak szakszerűen, garanciával készítve.
visszahozza az árát.
A "passzív házaknál" szoktak 40 centis szigetelést feltenni. Mi most szigetelünk, 25 éves tégla épületre 20 centis szigetelést teszünk fel.
Nagyjából úgy lehet saccolni, hogy 10 centinként feleződik a leadott hőmennyiség, tehát 20 centis szigeteléssel kb negyede lesz az eredetinek. (Persze ez sok mindentől függ, de nagyságrendben egész jó becslés.)
A vastagabb szigetelésnél a problémát 2 dolog jelenti (az anyagiakon kívül), egyrészt hogy a vastagabb szigeteléshez körültekintőbb munka kell, másrészt a szigetelő anyag lerakásához (szállításkor) rengeteg helyre van szükség :-)
Pedro
30-40cm szigetelésnél már szerintem más esztétikai problémák is jelentkeznek. Pl a falnyílások leszűkülnek, a tetőnek körbe ennyivel minimum túl kellene nyúlnia a falon. És az is hülyén tud kinézni szerintem, ha egy ház lábazata 40cm-re beljebb van, mint a falazat. Ha a bejárat hoz lépcső visz fel, ami a fal mellett van, a lépcső szélessége is jelentősen le fog csökkenni. Stb.
Persze ha új házról van szó és nem utólagos szigetelésről, ezek megfelelő tervezéssel mind kiküszöbölhetők.
Kedves Utolsó:
Ez tényszerűen nem igaz.
40 cm? :o
Ott van mit költeni!
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!