Egy faházat szeretnék szigetelni, nikecellel. A fa felületre hogyan rögzítsem? Kell ragasztani, vagy elég csak ráfúrni?
Mi polisztirol ragasztó habbal"REVCO FIX FOAM Poliuretán Ragasztó hab 750ml" ragasztottuk fel, majd "Dübelezés" nem beütőssel hanem csavaros rögzítéssel.
12 cm "hungarocellt" kapott a fa ház szinte mint a gyors szerkezetes házak . De a tűzbiztonságot tartsd figyelemmel !!
Sajnos az én macskáim "városi macskák" immúnisak a kőzetgyapotra, mindig ahol érik kikaparják a padláson :))
Egyetlen egy épület sem szellőzik a falon keresztül.
A páraáteresztés szempontjából is tökmindegy, hogy polisztirol, vagy gyapot. Egy épület össze párájának 4%-a távozik a falon keresztül.
ragasztani is , és csavarral rögzíteni is szükséges, van speciálisan fához való polisztirol rögzítő.
Azért mégis gondold meg : a nikecellt nem csak az egerek imádják, de a madarak is!!!
Láttam olyan házakat, ahol a madarak előszeretettel kilyukaszgatták a nikecell szigetelést, hiába volt levakolva....
Az én munkatársam is kénytelen volt 1 év után kicserélni kőzetgyapotra, a guta majdnem megütötte, mert így aztán tényleg alaposan ráfizetett...
(Őnáluk az állandó egér-rágcsálás hangját nem bírták tovább.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!