Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen faanyag lenne megfelelő?

Milyen faanyag lenne megfelelő?

Figyelt kérdés
Mini hangfalat szeretnék csinálni sajátkezűleg (telefonhoz).Az elektronika megvan,hangszórók is.Rajzom is van már róla,hogy kb. hogy fog kinézni.Fából szeretném elkészíteni a dobozát.Az lenne a kérdésem,hogy milyen lenne a megfelelő.Kb.0,5-0,7cm vastagsággal számolok.Hol tudnám beszerezni?Ötleteket várok ;) THX
2011. febr. 1. 18:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért illene legalább 1 cm vastagból csinálni, hogy legyen tartása. Barkácsboltban /OBI, Baumax,stb./ sima, gyalult fenyő polcanyag kapható klf. méretben.
2011. febr. 1. 19:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Rétegelt lemez vagy MDF lap...

sarkokon fa erősítéssel, h csavarozni lehessen.

2011. febr. 1. 21:29
 3/7 anonim válasza:

Miután ez a jószág egy rezonátor, így fenyőfából, úgy mint a hegedű, a cimbalom, vagy a zongora rezonátora (ahová a húrok pl. lábak segítségével átadják ennek a fenyő "lemeznek" a rezgést, hogy az alatta lévő levegőt rezgésbe hozza!

Az osb és hasonló lapok túlnyommó részben műanyagok, ami ennek a célnak nem felelnek meg, úgy ahogy a kemény fa (pl.bükk) sem!

2011. febr. 2. 02:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Nyugodtan csinálhatod rétegelt lemezből(bútorlapból)A neves gyártók is abból csinálják a hangsugárzóikat:)

Az nem műanyag, hanem faforgács meg ragasztó összepréselve.

Amúgy a high end kategóriában márványból is készülnek hangsugárzók,így szerintem inkább az a fontos, hogy merev legyen a doboz, hogy ne torzuljon a hang. Mondjuk egy telefonhoz készült eszköznél ez tökmind1:)

2011. febr. 2. 07:26
 5/7 anonim válasza:

Szerinted, a rengeteg ragasztó, az meg mi? Kaucsuk, mi?

Én csak segíteni akartam, de abból csinálod, amiből akarod, a jó akusztikus rezonátor anyaga aránylag vékony lucfenyő, hogy ezen kívűl még csinálnak esetleg betonból is azzal nem tudok törődni.

2011. febr. 2. 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Most utánanéztem, az alsó, és az alsó-középkategóriás dobozok bútorlapból vannak, a közép kategóriás dobozok mdf-ből.

És igen, vannak beton, márvány, sőtt gázbetonból is dobozok.

2011. febr. 2. 19:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Harmadik válaszoló!

A hangfal dobozának pont az a lényege, hogy ne rezonáljon, zizegjen, zörögjön.

Mint ahogy írta is valaki, hogy a neves gyártók... stb.

2011. febr. 3. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!