Milyen faanyag lenne megfelelő?
Rétegelt lemez vagy MDF lap...
sarkokon fa erősítéssel, h csavarozni lehessen.
Miután ez a jószág egy rezonátor, így fenyőfából, úgy mint a hegedű, a cimbalom, vagy a zongora rezonátora (ahová a húrok pl. lábak segítségével átadják ennek a fenyő "lemeznek" a rezgést, hogy az alatta lévő levegőt rezgésbe hozza!
Az osb és hasonló lapok túlnyommó részben műanyagok, ami ennek a célnak nem felelnek meg, úgy ahogy a kemény fa (pl.bükk) sem!
Nyugodtan csinálhatod rétegelt lemezből(bútorlapból)A neves gyártók is abból csinálják a hangsugárzóikat:)
Az nem műanyag, hanem faforgács meg ragasztó összepréselve.
Amúgy a high end kategóriában márványból is készülnek hangsugárzók,így szerintem inkább az a fontos, hogy merev legyen a doboz, hogy ne torzuljon a hang. Mondjuk egy telefonhoz készült eszköznél ez tökmind1:)
Szerinted, a rengeteg ragasztó, az meg mi? Kaucsuk, mi?
Én csak segíteni akartam, de abból csinálod, amiből akarod, a jó akusztikus rezonátor anyaga aránylag vékony lucfenyő, hogy ezen kívűl még csinálnak esetleg betonból is azzal nem tudok törődni.
Most utánanéztem, az alsó, és az alsó-középkategóriás dobozok bútorlapból vannak, a közép kategóriás dobozok mdf-ből.
És igen, vannak beton, márvány, sőtt gázbetonból is dobozok.
Harmadik válaszoló!
A hangfal dobozának pont az a lényege, hogy ne rezonáljon, zizegjen, zörögjön.
Mint ahogy írta is valaki, hogy a neves gyártók... stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!