Segítene valaki üvegfesték ügyben? Még sosem dolgoztam ilyennel, nem tudom, hogyan kell használni. Srgős lenne.
Fogj egy műanyag lapot, pl. ilyet: [link]
De az is lehet, hogy a festékhez adtak is.
Tedd bele a ceruzával megrajzolt vagy kinyomtatott mintát, amit meg szeretnél festeni.
Először a kontúrokat kell meghúzni. Ehhez kontúrfesték kell. Fontos, hogy teljesen összeérjenek a kontúrok, mert a kitöltő festék folyik.
Ha meghúztad a kontúrokat, minimum 2-3 órát kell várni, hogy száradjon. Esetleg ráteheted a radiátrra, úgy gyorsabb.
Ha a kontúrok már megszilárdultak, akkor kitöltheted a megfelelő színekkel.
Ha kész vagy, kb. 1 napig hagyd száradni.
Ha teljesen megszáradt, akkor egyszerűen húzd le a műanyagról és ragaszd fel, amire akarod.
Én ilyen "bugyi"-n szoktam festeni, amibe az irodában az iratokat pakoljuk, azt hiszem genotherm tasak a becsületes neve. Mivel ez átlátszó, így egyszerűen csak aláteszem a papírképet, amit meg akarok festeni és a kontúrfestékkel előrajzolom a mintát. Ennél arra kell ügyelni, hogy ne maradjon hézag, mert ezeket a körvonalakat fogjuk kitölteni az üvegfestékkel és ha nem érnek össze a vonalak, kifolyik a festék.
A kontúrfestéknek 1 napig kell száradni (legalábbis annak a fajtának amit én használok) és után lehet kitölteni a különböző színekkel a részeket. Célszerű ha ilyenkor van nálad egy fogpiszkáló, mert időnként buborékos a festék, ilyenkor ezt gyorsan ki kell szúrni, nehogy úgy maradjon. Olyan helyen állj neki festeni, ahol utána megszáradhat a mű, mert ha felemeled, akkor szétfolyik a mű megint.
Amikor megszáradt (1-2 nap), akkor egyben le lehet húzni a bugyiról és fel lehet tenni csempére, ablakra, bárhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!